Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 10 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Doodsoorzaak Bob Saget waarschijnlijk vastgesteld

Compleet onverwacht was het, toen acteur, komiek en presentator Bob Saget begin dit jaar dood werd gevonden in zijn hotelkamer. De ogenschijnlijk gezonde Amerikaan had net een show achter de rug toen medewerkers van het Ritz-Carlton-hotel in Orlando hem vonden in zijn kamer. Nu is toch vastgesteld waar hij waarschijnlijk aan is overleden: een val.

Saget, vooral bekend van zijn rol als Danny Tanner in de komedieserie Full House, zou zijn hoofd ernstig gestoten hebben en aan de gevolgen daarvan zijn gestorven, schrijven zijn nabestaanden.

Bob Saget overleden na val

„Nu we weten wat er zich daadwerkelijk heeft afgespeeld, vinden we het niet meer dan normaal om dat ook met Bob zijn fans te delen”, schrijven zijn nabestaanden in een verklaring. „De artsen concluderen dat hij waarschijnlijk is gevallen en die val hem fataal is geworden. Het is intens verdrietig voor iedereen die hem liefhad, omdat Bob altijd zoveel voor anderen deed.”

De politie wilde niet reageren op vragen van onder meer The New York Times naar aanleiding van de verklaring van de nabestaanden. Niet lang na de vondst van Saget liet de politie van Orange County in Florida echter al wel weten dat er geen sprake leek te zijn van een misdaad en dat er ook geen drugs in het spel zijn geweest.

Saget, die 65 jaar is geworden, was getrouwd en had drie kinderen. Hij was in september 2021 gestart met een nieuwe tournee en was van plan om tot en met mei door de Verenigde Staten te trekken met zijn stand-upcomedyshow. Hij twitterde daar zelfs nog over: „Ik heb genoten van de show vanavond in Jacksonville. Een heel dankbaar publiek. Dank aan Tim Wilkins om het programma te openen. Ik had geen idee dat ik 2 uur lang heb opgetreden. Ik vind dit helemaal fantastisch om te doen. Check mijn website voor data in 2022.”

Metro-panel over de stelling: ‘De coronapas valt niet meer uit te leggen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Doodsoorzaak Bob Saget waarschijnlijk vastgesteld
Sluiten