Erik Jonk
Erik Jonk Buitenland 22 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Rapper Einar doodgeschoten, een superster in Zweden

De Zweedse rapper Einar is gisteravond om het leven gekomen bij een schietpartij. De 19-jarige artiest, die in het Noord-Europese land meerdere prijzen heeft gewonnen, werd laat in de avond beschoten bij een appartementencomplex in Stockholm.

Hij zou ter plekke zijn overleden.

Einar zou worden ontvoerd

Einar, wiens volledige naam Nils Kurt Erik Einar Gronberg luidt, is een van de bekendste sterren van Zweden. Hij brak daar op 16-jarige leeftijd door en was er vorig jaar een van de meest gestreamde artiesten op muziekplatform Spotify. Einar rapte in het Zweeds over misdaad en had ook een vete met rivaliserende rapper Yasin. Die belandde dit jaar in de gevangenis vanwege zijn betrokkenheid bij een plan om Einar in 2020 te ontvoeren.

Hier zie je Einar met het nummer Katten i Trakten. Volgens Google Translate betekent dat ‘de kat in de buurt’.

Over moord nog weinig duidelijk

Het is nog onduidelijk wie achter de moord op de rapper zit. Lokale media berichten dat twee personen zijn gevlucht. Zweden heeft het aantal slachtoffers door vuurwapengeweld de afgelopen jaren flink zien stijgen. In de Zweedse hoofdstad zijn dit jaar al 110 schietpartijen gemeld. Landelijk overleden zeker 41 mensen nadat ze waren neergeschoten, onder wie Einar.

Het onderzoek naar de moord is in volle gang.

Nog een fatale schietpartij

Het nieuws rond Einar is vandaag al het tweede schietincident met een bekende ster. Bij opnames op de set van de film Rust kwam cameraregisseur Halyna Hutchins (42) door een schot om het leven. De kogel kwam uit een filmwapen waarmee steracteur Alec Baldwin in een scene moest schieten. Vermoedelijk moest het wapen met losse flodders geladen zijn, maar ging er iets gruwelijk mis.

15-jarige jongen die man onder de tram duwde voorgeleid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rapper Einar doodgeschoten, een superster in Zweden
Sluiten