Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 22 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

15-jarige jongen die man onder de tram duwde voorgeleid

Vandaag wordt een 15-jarige jongen uit Den Haag voorgeleid aan de rechter-commissaris vanwege het dodelijke tramincident in de Haagse wijk Ypenburg. Gisteren meldde het Openbaar Ministerie dat ze de jongen verdenken van doodslag. Uit onderzoek kwam namelijk naar voren dat de jongen het slachtoffer geduwd heeft voordat hij onder de tram belandde, aldus het OM.

De jongen werd begin deze week aangehouden, samen met nog twee andere tieners van 15 en 18 jaar, ook beiden uit Den Haag. De andere twee zijn gisteren vrijgelaten en worden niet langer verdacht van „het veroorzaken van een dodelijk incident”. Het OM verdenkt ze er wel van een hulpbehoevende te hebben verlaten.

Dodelijk tramincident in Den Haag

Maandagavond kwam een 39-jarige man uit Polen zonder vaste woon- of verblijfsplaats onder de tram terecht, waarna hij overleed. Dat gebeurde op de Rijswijkse Landingslaan. Volgens het OM had het slachtoffer de drie jongens meerdere keren opgezocht. De 15-jarige verdachte duwde de man uiteindelijk, waardoor hij viel en onder een tram terechtkwam die aan kwam rijden.

Al snel na het incident opende de politie een klopjacht op de jongens. Die leverde niets op, maar de 15-jarige verdachte meldde zichzelf in de loop van maandagavond. Dinsdag volgden een 15-jarige en een 18-jarige jongen zijn voorbeeld.

De trambestuurder kwam met de schrik vrij, maar wel „de schrik van zijn leven”. Snel na het incident werd hij opgevangen door de politie en door personeel van het Haagse vervoersbedrijf HTM.

Videoland-docu Cryptokoorts: is dat ook iets voor de totale bitcoin-leek?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
15-jarige jongen die man onder de tram duwde voorgeleid
Sluiten