Pim Pauwels
Pim Pauwels Buitenland 21 okt 2021

Bizar: vrouwen in Britse nachtclubs gedrogeerd met een injectienaald

Verschillende meisjes en jonge vrouwen in het Verenigd Koninkrijk maken melding dat ze gedrogeerd zijn op een wel heel opmerkelijke wijze. De vrouwen getuigen dat ze tijdens een avondje stappen compleet van de kaart raakten, nadat ze even daarvoor een prik in hun arm of been voelden. Ze bleken op de dansvloer geprikt te zijn met een injectienaald met drugs.

De daders spuiten een goedje in de slachtoffers dat ze weerloos maakt. Inmiddels doen veel vrouwen een spijkerjasje aan wanneer ze een dansje wagen, omdat dat materiaal moeilijker door te prikken is. Verschillende politie-eenheden in het Verenigd Koninkrijk onderzoeken de aanvallen die plaatsvinden in nachtclubs door het het hele land. „Dit is anders dan we ooit hebben gezien”, zeggen ze.

Bij het Britse Sky News doen meer dan twintig jonge vrouwen hun verhaal over de ‘naaldaanvallen’. De studentes komen onder meer uit Nottingham, Liverpool, Manchester en Newcastle. Ze beschrijven dat ze op de avond meerdere keren out gingen en dat ze zich grote delen van de avond niet goed meer kunnen herinneren. De studentes vertonen dezelfde klachten als slachtoffers die op andere manieren gedrogeerd worden, bijvoorbeeld wanneer drugs in een drankje wordt gestopt. Dit beangstigende filmpje laat zien hoe gemakkelijk dat gaat als je niet oplet.

Slachtoffer: ‘Het ging helemaal mis’

Zo vertelt de 19-jarige studente Sarah Buckle dat ze vreesde dat ze op de bewuste nacht verkracht had kunnen worden of nog erger: had kunnen sterven. „Het was mijn eerste avondje uit”, zegt ze. „Ik dacht dat het leuk zou zijn om weer gaan feesten met mijn vrienden. Maar het ging helemaal mis.”

Ze kan zich er zelf weinig van herinneren, maar haar vrienden hebben alles verteld. „Ik kreeg geen woord meer uit mijn mond, stortte in elkaar en moest overgeven. Ik kwam steeds weer bij bewustzijn om vervolgens weer out te gaan.” Ze moest naar het ziekenhuis en verbleef daar een halve dag.. „Mijn vrienden en ik zijn nu erg bang om nog uit te gaan.”

Ook bij de BBC vertelde ze haar verhaal.

Totale black-out na aanval met injectienaald

De studente is niet de enige. Verschillende Britse media schrijven dat er meerdere aangiftes zijn gedaan van de naaldaanvallen. Ook de eveneens 19-jarige Zara Owen maakte zo’n aanval mee. Ze werd op 11 oktober in haar dij geprikt. Ze had een totale black-out en kan zich nog weinig herinneren van de avond. De studente spreekt van geluk dat haar vrienden goed op haar hebben gelet. „Eng om te beseffen wat er met me had kunnen gebeuren.”

Tegen de BBC zegt de Britse politie dat het aantal aangiftes sinds deze maand sterk stijgt. „Met het afgelopen weekend als hoogtepunt. De meeste aangiftes worden gedaan door studentes, maar er zijn ook verhalen van jonge mannen die zijn gedrogeerd met een injectienaald.” Om de aanvallen te stoppen, gaan sommige eenheden van de politie dit weekend een speciale operatie met speurhonden uitvoeren. De politie wist tot nu toe één verdachte, een 20-jarige Brit, aan te houden.

Britse studente: ‘We zijn banger dan ooit’

Oud-voetbalster en co-commentator Lucy Ward vroeg naar aanleiding van het nieuws aan haar dochter of zij op de hoogte was van de ‘spiking with needles’. Ze krijgt terug: „Door de injecties zijn we banger dan ooit. We gaan uit in groepen, we weigeren drankjes, we houden onze telefoontjes aan en in onze handen. Meisjes dragen nu spijkerjacks om de naalden tegen te houden. We moeten steeds nieuwe manieren verzinnen om onszelf te beschermen.”

Barkeeper redt vrouw briljant van drogering

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bizar: vrouwen in Britse nachtclubs gedrogeerd met een injectienaald
Sluiten