Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo gemakkelijk belanden drugs in je drankje

In een nieuw sociaal experiment laat Youtuber JoeySalads zien hoe makkelijk het is om iemand te drogeren via een drankje in een bar. Met het beangstigende filmpje wil hij mensen erop attenderen goed op te letten als ze uit gaan, want in een paar seconden kan het gebeurd zijn.

Volgens de Youtuber zijn verkrachtingsdrugs een groot probleem. In het filmpje zegt hij: "Ik ken heel wat mensen die zo gedrogeerd zijn. Gelukkig werden ze niet het slachtoffer van verkrachting. Verspreid alsjeblieft deze boodschap om jonge vrouwen te beschermen."

‘Drink dat niet’

Te zien is hoe Joey op een aantal vrouwen en koppels afstapt en een kort gesprek aanknoopt. Zodra de vrouw even wegkijkt gooit hij snel een pilletje in haar drankje, zonder dat iemand het doorheeft. Als de vrouwen vervolgens een slokje willen geven, houdt hij ze tegen. "Ik zou dat niet drinken als ik jou was." De vrouwen lijken erg geschokt te zijn als hij ze vertelt dat hij de drankjes zojuist gedrogeerd heeft.

Het experiment staat pas een paar dagen op Youtube, maar werd in deze korte tijd al bijna 2,5 miljoen keer bekeken. Saladina hoopt met het filmpje te voorkomen dat jonge vrouwen het slachtoffer worden van verkrachting door drogeren.

Kind ontvoeren

Het is niet de eerste keer dat Joseph Saladina – de echte naam van de Youtuber – een prank uithaalt. Vorige maand nog liet hij in een ander experiment zien hoe gemakkelijk het is om jonge kinderen mee te lokken met een vreemde. Het verontrustende experiment werd al meer dan 8 miljoen keer bekeken.

Lees ook: Voorbijgangers negeren verkrachting in auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zo gemakkelijk belanden drugs in je drankje
Sluiten