Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Buitenland 6 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Nederlanders in Italië slaan en schoppen landgenoot ‘tot bloedens toe’

Eind juli is een 18-jarige Nederlander mishandeld in Italië. De daders zouden vier landgenoten zijn, die hem ‘tot bloedens toe’ schopten en sloegen. Uiteindelijk viel het slachtoffer op de grond. Toen vertrokken de daders.

Het gaat om vier Nederlandse jongens van 20 en 21 jaar, die door de autoriteiten konden worden achterhaald. Zij zijn op vrije voeten gesteld, met een aanklacht voor de mishandeling op zak. De Italiaanse politie kon vanochtend nog niet zeggen of de verdachten al terug zijn in Nederland. Ook is nog niet bekend waar de rechtszaak gaat spelen, in Italië of in Nederland.

Nederlanders slaan landgenoot in Italië tot bloedens toe

27 juli vond de mishandeling plaats, in het Noord-Italiaanse Garda. Het slachtoffer en de vier Nederlanders waren even daarvoor in dezelfde club. Italiaanse media schrijven dat de daders, die onder de invloed van alcohol zouden zijn geweest, de 18-jarige eerst hebben beledigd. Die zou discussie hebben willen voorkomen en zijn vertrokken, maar hij werd door het viertal gevolgd toen hij op weg ging naar de camping waar hij met zijn ouders verbleef.

Medisch personeel, dat als eerste ter plaatse arriveerde, riep de politie op, die met behulp van verklaringen van getuigen de vier verdachten wist te achterhalen.

Fatale mishandeling op Mallorca

Dit is niet de eerste keer dat er berichten naar buiten komen van Nederlanders die op vakantie een landgenoot mishandelen. Dat gebeurde medio juli ook op Mallorca. Daar zocht een groep Nederlandse jongeren ruzie met andere vakantiegangers, wat er onder meer toe leidde dat een 27-jarige man uit Waddinxveen dusdanig gewond raakte dat hij later aan zijn verwondingen overleed.

Na de incidenten vertrok de vriendengroep op één persoon na snel naar Nederland. Het Spaanse onderzoek werd recent overgedragen aan justitie in Nederland. Inmiddels zijn er in Nederland twee aanhoudingen verricht. Het gaat hierbij om een 19- en een 18-jarige Hilversummer.

Nu ook tweede verdachte in zaak fatale mishandeling Mallorca opgepakt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.