Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 30 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Britse premier Boris Johnson dit weekend stiekem getrouwd

De Britse premier Boris Johnson is gisteren in het geheim getrouwd met zijn verloofde Carrie Symonds. Britse media berichtten eerder dit weekend al dat de twee stiekem getrouwd zouden zijn. Downing Street heeft bevestigd dat nu.

De Britse premier woont samen in de beroemde ambtswoning op nummer 10 met zijn verloofde Carrie Symonds. Het paar was sinds december 2019 het eerste koppel dat er ongehuwd woonde. Het is ook voor het eerst in 199 jaar dat een Brits premier tijdens zijn ambtsperiode in het huwelijk treedt.

Boris Johnson getrouwd in kerkelijke ceremonie

De 56-jarige Boris Johnson trouwde met de 23 jaar jongere Symonds in een kerkelijke ceremonie onder leiding van priester Daniel Humphries, die ook de éénjarige zoon Wilfred van het paar vorig jaar doopte.

De bescheiden plechtigheid werd, afgezien van een handvol kerkelijke functionarissen, bijgewoond door zo’n dertig genodigden uit de familie- en vriendenkring van het stel. Zij kregen pas op het laatste moment te horen waar ze naartoe moesten. Dat bleek de rooms-katholieke kathedraal van Westminster, de grootste rooms-katholieke kerk van het land in het centrum van Londen. De bruid was gekleed in een lange witte jurk, maar droeg geen sluier.

Johnson en Symonds wisten de trouwerij goed geheim te houden. Recent berichtten Engelse media nog uitgebreid dat ze pas in juli 2022 gingen trouwen, omdat ze vrienden en familie daar berichtjes over zouden hebben gestuurd.

Trouwfeest komt in de zomer

Het paar gaat in de zomer nog wel een groot trouwfeest geven. Het is onduidelijk waar, maar het buitenverblijf Chequers van de premier, ten noordwesten van Londen, maakt een goede kans meldden Britse media.

Voor de premier is het zijn derde huwelijk. Eerder was hij getrouwd met Allegra Mostyn-Owen en Marina Wheeler. Met de laatste kreeg hij vier kinderen. Johnson heeft ook nog een buitenechtelijke dochter.

Love Island-kijker boos over zwijmelende Nina: ‘Ze gaan volledig aan Rosa voorbij’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Britse premier Boris Johnson dit weekend stiekem getrouwd
Sluiten