Kristel van den Bergh
Kristel van den Bergh Buitenland 30 mei 2021

19-jarige motorcoureur Dupasquier overleden na zware crash

De Zwitserse motorcoureur Jason Dupasquier is overleden na een zware crash op het Mugello Circuit in Italië. De motorcoureur kwam tijdens de kwalificaties terecht in een harde val. Hij werd 40 minuten lang behandeld op de racebaan, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Florence.

De artsen constateerden hersenschade door de crash. Afgelopen nacht werd Dupasquier geopereerd aan zijn borst. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Dupasquier is overleden aan zijn verwondingen.

Dupasquier ten val in een bocht

De crash vond plaats in een van de bochten van het circuit. Dupasquier kwam ten val en een andere motor raakte hem. Er waren meerdere coureurs betrokken bij de crash. Dupasquier bleef schijnbaar levenloos liggen op het circuit waarna hulpverleners hem 40 minuten lang behandelden.

De organisatie van de MotoGP reageert: „Ondanks de beste inspanningen van de medische staf van het circuit en iedereen die de Zwitserse coureur heeft verzorgd, heeft het ziekenhuis bevestigd dat Dupasquier helaas is bezweken aan zijn verwondingen.”

Minuut stilte en de Zwitserse vlag voor Dupasquier

De dood van de 19-jarige coureur heeft grote impact in de motorrace wereld. Zo hield de MotoGP vandaag een minuut stilte. De races zijn vandaag op het Mugello circruit hervat, het team van Dupasquier kwam niet in actie.

Vandaag won de Franse coureur Quartaro de Grote Prijs van Italië. Hij draagt zijn zegen op aan Dupasquier en nam een Zwitserse vlag mee het podium op. In een reactie zei Quartaro: „Iedere keer dat ik door die bocht 9 reed, dacht ik aan Jason. Dit was een vreemde dag, met veel emoties voor de start. Ik heb nu ook geen geweldig gevoel. Ik win de race, maar we verliezen één van onze vrienden.”

‘Waar we bang voor waren’

Op Twitter komen fans bij elkaar om te reageren op het nieuws.

Stuntvrouw verongelukt op set Deadpool 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
19-jarige motorcoureur Dupasquier overleden na zware crash
Sluiten