Julia Onclin
Julia Onclin Buitenland 24 apr 2021
Leestijd: 1 minuut

Man in Spanje opgepakt wegens moedwillig verspreiden coronavirus

Een 40-jarige Spanjaard is gearresteerd, omdat hij moedwillig het coronavirus verspreid zou hebben. De man zou onder andere zijn collega’s besmet hebben. Zij droegen het virus vervolgens over op andere mensen.

De Spaanse politie op het eiland Mallorca stelt dat de man verdacht wordt van het met opzet toebrengen van lichamelijk letsel aan 22 mensen. Onder deze 22 mensen zijn ook drie baby’s.

Man treiterde collega’s

De verdachte zou gewoon naar zijn werk en de sportschool zijn gegaan, terwijl hij 40 graden koorts had en veel nieste. Op zijn werk vertelden zijn baas en zijn collega’s hem nog dat hij naar huis moest gaan en dat hij zich moest laten testen. De man trok zich daar echter niks van aan en bleef gewoon doorwerken.

De uitslag van de coronatest wilde hij ook niet thuis afwachten, dus besloot de man gewoon weer naar zijn werk en naar de sportschool te gaan. De man zou volgens de politie zelfs collega’s uitgedaagd hebben. Hij zou zijn mondkapje naar beneden getrokken hebben en in de rondte zijn gaan hoesten. Ook zei hij dingen als: „Ik ga jullie allemaal aansteken met het coronavirus.”

Geen ziekenhuisopnames

De politie rekent de Spanjaard aan dat hij op zijn werk en in de sportschool acht mensen direct heeft besmet. Daarnaast zijn er indirect nog veertien anderen besmet geraakt. Niemand van de besmette mensen hoefde in het ziekenhuis te worden opgenomen.

Caroline van der Plas (BBB) deelt genadeklap uit na grappen Veronica Inside

Terrassen eindelijk open: biertjes duurder dan voor lockdown

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.