Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 24 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Waarschuwing voor dodelijke spinnen na overstromingen Australië

Inwoners van de Australische deelstaat New South Wales, hebben naast met overstromingen de komende tijd ook te maken met een plaag van dodelijke spinnen.

Daarvoor waarschuwt het Australian Reptile Park. De spinnen – de giftigste ter wereld komen in Australië voor, zoeken mogelijk de droogte van huizen op om aan het water te ontkomen.

Delen Australië door overstromingen onder water

Aanhoudende regenval heeft enorme overstromingen veroorzaakt in New South Wales. Daar woont ongeveer een derde van alle Australiërs. Sommige voorsteden van Sydney staan nog steeds onder water. Vandaag lijkt het weer in de Australische deelstaat aan de beterende hand. Na dagen van regen schijnt voor het eerst de zon. De opluchting was voor sommigen echter van korte duur. Dit nadat zij een dringende waarschuwing kregen voor spinnen. Het gaat om Australische tunnelwebspinnen. Metro berichtte al eerder over ‘omhoog komende spinnen’. Nu is er dus de waarschuwing dat zij droge huizen opzoeken.

Spinnen uit hun holen gejaagd

„Het aankomende warme weer en de hoge vochtigheidsgraad biedt de perfecte omstandigheden voor een enorme toename van het aantal tunnelwebspinnen”, waarschuwde Tim Faulkner, de directeur van het Australian Reptile Park. „Door de ongelooflijke overstromingen die we hebben gezien in het gebied rond Sydney zijn de spinnen uit hun holen gejaagd. Zij zoeken toevlucht op drogere plekken. Helaas betekent het dat ze snel de weg vinden naar woningen.”

Spinnen Australië jagen de stuipen op het lijf

In de afgelopen dagen werden beelden van duizenden spinnen die probeerden te ontkomen aan het wassende water al door velen gedeeld op sociale media. Mensen met een spinnenfobie werden de stuipen op het lijf gejaagd door foto’s van de achtpotige beestjes die hekken en gebouwen inklommen.

De tunnelwebspin is in Sydney erg gevreesd om zijn sterke en snelwerkende gif. Sinds er in de jaren tachtig een tegengif is ontwikkeld, zijn er geen sterfgevallen meer geweest als gevolg van een beet van de tunnelwebspin. Het Australian Reptile Park, dat het tegengif levert, moedigt mensen „die zich veilig genoeg voelen” aan om de spinnen te vangen en weg te brengen naar inzamelpunten.

De eerste proefreis is een luxe all inclusive op Rhodos (en zo meld je je aan)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.