Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 10 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

Patiënten in Britse ambulances wachten tot negen uur op opname

Patiënten die per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd, moeten in Groot-Brittannië ongekend lang wachten voordat ze worden opgenomen. In sommige gevallen kan het wel negen uur duren voordat het ziekenhuis klaar is om de patiënt op te nemen, zei het hoofd van het college van verpleegkundigen tegen de zender Sky News.

De lange wachttijden voor de ziekenhuizen hebben directe gevolgen voor andere mensen in een medische noodsituatie. Het kan soms wel tien uur duren voordat een ambulance hen kan bereiken.

Volgens de minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, is de situatie in Britse ziekenhuizen „zeer ernstig”. Hij riep de bevolking  dan ook opnieuw op om zich aan de lockdownregels te houden.

In Londen dreigen de ziekenhuizen overbelast te raken door de crisis. Brandweerlieden en agenten zijn daar ingezet om ambulances te bemannen.

2 miljoen mensen ingeënt

Vaccineren in het Verenigd Koninkrijk gebeurt wel met een lekker tempo: er zijn al ongeveer twee miljoen mensen ingeënt tegen het coronavirus. Hancock zei dat afgelopen week net zo veel mensen zijn gevaccineerd als in de maand december. Dus het gaat volgens hem steeds sneller de goede kant op. Hij wil straks dagelijks bekendmaken hoeveel mensen zijn gevaccineerd.

In het land van 68 miljoen inwoners zijn rond de 59 miljoen coronatests uitgevoerd en 3 miljoen besmettingen vastgesteld. Er zijn grote zorgen over een nieuwe variant van het virus. Tot dusver zijn volgens de gezondheidsautoriteiten circa 80.000 coronapatiënten bezweken als gevolg van Covid-19. Momenteel liggen er ongeveer 3000 patiënten in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Lees ook: Oproep aan kabinet: ‘Prik ook ’s nachts en red het festivalseizoen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Patiënten in Britse ambulances wachten tot negen uur op opname
Sluiten