Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 10 jan 2021
Leestijd: 1 minuut

‘Lockdown wordt met 3 weken verlengd, meer financiële steun’

De lockdown wordt vrijwel zeker met drie weken verlengd. Voor bepaalde sectoren wordt het financiële steunpakket uitgebreid. Volgens Haagse bronnen is dat de uitkomst van beraad op het Catshuis, meldt de NOS.

Vandaag overlegden de meest betrokken bewindslieden weer met hun vaste adviseurs op het Catshuis. Ook RIVM-directeur Van Dissel was aanwezig. Waarschijnlijk komen er geen versoepelingen, er bestaat wel een kans dat regels rondom bijvoorbeeld de groepsgrootte worden aangescherpt.

Besmettingscijfers te hoog

Half december maakte het kabinet bekend dat scholen en niet-essentiële winkels dicht zouden gaan, de scholen tot 18 januari en de winkels tot 20 januari. De besmettingscijfers dalen (en schommelen vaak van dag tot dag), maar zijn nog steeds te hoog. Daarom pleiten verschillende deskundigen voor een verlenging van de lockdown. Zeker tot begin februari gaan de huidige maatregelen dus gelden.

Afgelopen week wilden de leden van het kabinet niet te veel vooruitlopen op wat er gaat gebeuren, maar het was duidelijk dat zij niet optimistisch waren over eventuele versoepelingen.

Dit besluit is nog niet definitief, er zijn nog meer overleggen de komende dagen. Dinsdag worden uiteindelijk knopen doorgehakt, die avond geven premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid weer een persconferentie.

Lees ook: Oproep aan kabinet: ‘Prik ook ’s nachts en red het festivalseizoen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Lockdown wordt met 3 weken verlengd, meer financiële steun’
Sluiten