Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 26 dec 2020

Voorzitter Europese Commissie: vaccineren helpt terugkeer naar normaal leven

Kort voor de eerste coronavaccinaties in de Europese Unie, zegt voorzitter Von der Leyen van de Europese Commissie de hoop te hebben dat alles in het komende jaar weer normaler gaat verlopen. „De vaccinaties zullen helpen om geleidelijk aan terug te keren naar ons normale leven”, zei Ursula von der Leyen zaterdag in een video op Twitter.

Als er genoeg mensen gevaccineerd zijn, zegt ze, kunnen de mensen weer gaan reizen. Ook kan men vrienden en familie zien en de vakantie normaal doorbrengen. „Maar tot die tijd moeten we voorzichtig blijven.” De eerste doses van het coronavaccin, gemaakt door Pfizer en BioNtech, zullen morgen in de EU worden geïnjecteerd.

Leveringsdag

„Vandaag is de leveringsdag”, zei Von der Leyen. „En morgen beginnen de vaccinaties tegen COVID-19 in de Europese Unie.” Het vaccin zal op hetzelfde moment beschikbaar zijn in alle 27 EU-landen, zei ze. „En mensen kunnen gevaccineerd worden in Athene, in Rome, in Helsinki, in Sofia, waar dan ook.”

Zij zei dat de Europese inentingsdagen een ontroerend moment zijn van eenheid en een Europees succesverhaal. Binnenkort zullen er meer vaccins beschikbaar zijn. „Laten we van 2021 ons jaar van Europees herstel en hoop maken.”

Een aantal landen binnen de Europese Unie begint zondag met het vaccineren van hun burgers tegen het coronavirus. Het gaat onder meer om Duitsland, Italië, Frankrijk, Spanje en Griekenland. Nederland volgt op 8 januari.

Lees ook: Mariah Carey vestigt record: ruim 17 miljoen streams in etmaal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Voorzitter Europese Commissie: vaccineren helpt terugkeer naar normaal leven
Sluiten