Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 26 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Mariah Carey vestigt record: ruim 17 miljoen streams op één dag

Heb jij de afgelopen 24 uur de grote kersthit All I Want For Christmas van Mariah Carey al gedraaid? Dan is de kans groot dat jij bijgedragen hebt aan het nieuwe recordaantal streams dat de kersthit binnengesleepte. Het lied werd op kerstavond en kerstochtend gedurende één etmaal ruim 17,2 miljoen keer gestreamd. Nog nooit eerder lukte dit een andere artiest, melden Amerikaanse media.

De zangeres reageerde op Twitter heel enthousiast. „Ik weet dat veel mensen denken dat ik poen schep – geheimpje: artiesten krijgen weinig geld per stream – maar de echte reden waarom ik zo verwonderd en dankbaar ben is dat dit nummer elk jaar zoveel plezier geeft aan mensen. Bedankt en zalig kerstfeest!”

De kerstklassieker staat jaarlijks in december hoog in alle hitlijsten. De Amerikaanse zangeres bracht het nummer in 1994 uit, als single van haar vierde studioalbum. All I Want for Christmas werd meteen door critici geprezen als een lied dat een zeer lange adem zou gaan hebben. Ze kregen gelijk, het is al bijna drie decennia de grootste hit van Carey tot nu toe. Het nummer won nog extra aan populariteit dankzij de belangrijke rol die het speelt in de populaire kerstfilm Love Actually uit 2003.

Best verkochte single

In totaal werden er meer dan 16 miljoen fysieke singles verkocht, waarmee het de best verkochte single van een vrouwelijke artiest ooit is. In 2017 berekende The Economist dat Carey en haar medecomponist aan royalties al meer dan 60 miljoen dollar hebben ontvangen.

Er verschenen ook diverse Nederlandstalige covers van het lied. Onder meer Jan Rot en Katinka Polderman maakten eigen versies van de evergreen.

Lees ook: KNMI: zaterdagavond en zondag kans op zware windstoten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Mariah Carey vestigt record: ruim 17 miljoen streams op één dag
Sluiten