Metro
Metro Buitenland 28 dec 2020 / 06:32 uur

Duitse piloot ‘tekent’ enorme injectiespuit in de lucht

Je moet er maar de tijd voor hebben: een Duitse piloot heeft een traject gevlogen in de vorm van een gigantische injectiespuit. Dat deed hij tijdens een vlucht van bijna 300 kilometer in de Duitse deelstaat Beieren, op het moment dat de Europese vaccinatiecampagne tegen Covid-19 van start is gegaan.

Bochten van 90 graden

De 20-jarige Samy Kramer stippelde de route vooraf uit op een gps-apparaat. Vanaf de luchthaven van Friedrichshafen, vlakbij het Bodenmeer, steeg de piloot met zijn tweezitsvliegtuigje op.

De vlucht duurde ongeveer 1 uur 40 minuten. Kramer moest soms bochten nemen van 90 graden om de vorm goed uit te beelden. Zijn ‘tekening’ is te bewonderen op de website Flightradar24.com. „Ik wilde de mensen voer tot nadenken geven op de dag dat het vaccin beschikbaar is gemaakt”, zei hij.

Duitsland begon gisteren officieel met zijn vaccinatiecampagne. Zaterdag kregen de eerste mensen echter al een injectie. De eersten die een prik krijgen, zijn mensen ouder dan 80 jaar en het ziekenhuispersoneel. Tegen eind dit jaar krijgt Duitsland 1,3 miljoen doses van het coronavaccin. Tegen eind maart 2021 volgen nog eens 11 tot 13 miljoen doses.

Lees ook: Noodverordening in Veen van kracht na hevige overlast

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse piloot ‘tekent’ enorme injectiespuit in de lucht
Sluiten