Metro
Metro Buitenland 28 dec 2020 / 07:17 uur

Vluchtelingenkamp in Libanon in brand gestoken en verwoest

Libanese jongeren hebben zaterdagavond een vluchtelingenkamp, waar honderden Syrische vluchtelingen verbleven, in brand gestoken en volledig verwoest. Volgens staatspersbureau NNA was de brandstichting een gevolg van een conflict tussen inwoners van de provincie Minja en arbeiders die in het kamp verbleven. Drie mensen zijn gewond geraakt.

De brandweer had ongeveer vier uur nodig om het vuur onder controle te krijgen. Er is een slachtoffer in het ziekenhuis opgenomen, met ademhalingsproblemen. In Libanese media zijn foto’s te zien van de enorme verwoesting in het kamp dat vlakbij de Syrische grens ligt. Twee Libanezen en zes Syriërs zijn opgepakt.

Ruim 370 inwoners van het kamp in Libanon krijgen nu tijdelijk onderdak op andere plekken.

‘Persoonlijke ruzie’

Aan het incident zou een „persoonlijke ruzie” ten grondslag liggen tussen een groep jonge Libanese en Syrische arbeiders. De Libanezen schoten in de lucht en staken vervolgens het kamp in brand.

Sinds 2011 woedt er in Syrië een burgeroorlog. Als gevolg van het geweld zijn honderdduizenden mensen over de grens gevlucht, naar buurland Libanon.

Het kleine land heeft wereldwijd de meeste vluchtelingen per hoofd van de bevolking opgevangen, meldt de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Er zijn naar schatting zo’n 1,5 miljoen Syrische vluchtelingen in Libanon. De meesten van hen leven in eenvoudige kampen.

Lees ook: Duitse piloot ‘tekent’ enorme injectiespuit in de lucht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vluchtelingenkamp in Libanon in brand gestoken en verwoest
Sluiten