Metro
Metro Buitenland 27 dec 2020 / 09:35 uur

Biden: ‘Weigering coronasteunpakket door Trump is verwoestend’

President Trump van de Verenigde Staten weigert zijn handtekening te zetten onder het coronasteunpakket voor Amerikanen die hun baan zijn verloren vanwege de coronacrisis. Volgens Joe Biden heeft dat „verwoestende gevolgen”.

„Ongeveer 10 miljoen Amerikanen zullen vandaag hun werkloosheidsuitkering verliezen”, schrijft Biden in een verklaring. Gisteren liep een eerdere steunregeling af voor Amerikanen die hun baan hebben verloren in de coronacrisis.

Maandag keurde het parlement de steun goed: een pakket van 900 miljard dollar. Dat gebeurde pas na maanden gebakkelei. Maar nu wil Trump dat dus niet tekenen, hij noemt het pakket „een schande”. Hij vindt dat de waarde van een steuncheque voor de meeste Amerikanen moet worden verhoogd van 600 naar 2000 dollar en dat „verspillende en onnodige elementen” uit de nota moeten worden geschrapt.

Democraten akkoord met verhoging steunpakket

„Het is de dag na Kerstmis en miljoenen families weten niet of ze de eindjes aan elkaar kunnen knopen vanwege president Trumps weigering een economische steunwet te tekenen die is goedgekeurd door het Congres met een overweldigende meerderheid van beide partijen”, schreef Biden.

De Democraten gaan akkoord met een verhoging naar 2000 dollar. Dat maakte Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, eerder al bekend. Morgen moet het parlement daarover stemmen, vindt zij. De Republikeinen waren afgelopen week nog geen voorstander van de ruime verdrievoudiging van het steunbedrag.

Lees ook: ‘Ontploffing Nashville was zelfmoordaanslag’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Biden: ‘Weigering coronasteunpakket door Trump is verwoestend’
Sluiten