Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 27 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

‘Ontploffing Nashville was zelfmoordaanslag’

Vrijdag vond er een zware ontploffing plaats in het centrum van de Amerikaanse stad Nashville. Volgens onderzoekers van de explosie was dat waarschijnlijk een zelfmoordactie, zeggen ze tegen nieuwszender CNN.

Gisteren hadden de onderzoekers al gemeld dat er menselijke resten in de buurt van de ontploffing zijn gevonden. Wie er achter de aanslag zit, is niet bekend.

In het centrum van Nashville ontplofte vrijdag een autobom in een geparkeerde camper. In de paar minuten voor de knal klonk vanuit de camper een oproep om het gebied te verlaten. Eerder op de dag waren er schoten gelost in de omgeving.

Vooraf aangekondigd

De politie onderzoekt nog honderden tips en aanwijzingen. Een 63-jarige inwoner van Nashville is aangemerkt als ‘person of interest’, omdat hij mogelijk de eigenaar van de opgeblazen camper is. Dat schrijft zender CBS News. Een FBI-agent heeft echter gezegd dat er waarschijnlijk geen andere verdachten zijn van betrokkenheid bij de ontploffing.

De politie deed nog wel een huiszoeking in Antioch, een plaats in de buurt van Nashville. Mogelijk heeft het adres te maken met de camper waarin de bom was geplaatst.

De explosie, die door de pleger van tevoren werd aangekondigd, heeft grote schade veroorzaakt. Zeker drie mensen raakten gewond en zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Burgemeester John Cooper heeft de noodtoestand uitgeroepen. Die blijft zeker tot en met zondag van kracht. In het getroffen gebied is een avondklok ingesteld.

Noodhulp

Na de zware explosie vragen de autoriteiten in de Amerikaanse staat Tennessee president Donald Trump om hulp. „De huidige situatie is zo ernstig dat een effectieve aanpak de mogelijkheden van de staat te boven gaat”, schrijft de gouverneur van de staat, de Republikein Bill Lee, in een brief aan Trump. De gouverneur heeft de brief aan zijn partijgenoot ook op Twitter gezet.

Lees ook: WhatsApp doet het in 2021 niet meer op deze telefoons

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Ontploffing Nashville was zelfmoordaanslag’
Sluiten