Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Geld & Carrière 7 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de rijkste BN’ers en selfmade miljonairs onder de 40 jaar

De Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs is uit. Opvallend is dat het totale vermogen van ‘s lands rijkste ‘selfmade’ ondernemers jonger dan veertig jaar met ruim 3 miljard euro is gedaald. Daarmee komt het dit jaar op 5,4 miljard euro. De ondergrens steeg wel, van 15 miljoen naar een record van 17 miljoen euro. Verder zijn er wederom weinig vrouwen in de lijst.

Dat maakt zakenblad Quote, die ook jaarlijks een lijst maakt van de allerrijksten van het land, bekend in de negentiende editie van de Top 100 Jonge Selfmade Miljonairs. Om op de Quote-lijst te komen moeten de ondernemers dat vermogen zelf hebben verdiend (en dus geen hulp van hun ouders hebben gehad).

De rijkste selfmade miljonairs onder 40 jaar

De forse daling komt vooral doordat Adriaan Mol, oprichter van betalingsverwerker Mollie, en Robert Vis, medeoprichter van communicatiedienstverlener Bird, de leeftijd van 39 zijn gepasseerd en daarom niet meer in de lijst voorkomen. Samen waren zij vorig jaar nog goed voor naar schatting 3,8 miljard euro, volgens Quote.

Op eenzame hoogte staat nu de 34-jarige Job van der Voort met een geschat vermogen van 600 miljoen euro. Van der Voort is oprichter van Remote.com, een onderneming die bedrijven helpt personeel aan te nemen in landen waar ze zelf niet aanwezig zijn. De nummer twee, Ruud Pierik, zag zijn geschatte vermogen stijgen met 125 procent ten opzichte van 2023. De oprichter van onlinegroothandel en FC Twente-hoofdsponsor Elektramat heeft een geschat vermogen van 180 miljoen euro.

De rijkste BN’er onder de 40 jaar

Dj Martin Garrix is volgens het zakenblad de rijkste BN’er. Ondanks dat het totale vermogen van de rijkste selfmade miljonairs is gedaald, zag Martin Garrix zag vermogen wel groeien. Dat wordt geschat op 50 miljoen, tegenover 48 miljoen vorig jaar. Hij neemt wel net als vorig jaar de 29ste positie in. Garrix is niet de enige bekende dj met een flink vermogen. Ook Nick van de Wall (Afrojack), Robbert van de Corput (Hardwell) en Sam Renders (Sam Feldt) mogen zich scharen onder de honderd jonge, rijkste selfmade ondernemers.

Vrouwen op de lijst

Op de lijst staan zes vrouwen, tegenover vier vorig jaar. De 34-jarige Sharon Hilgers is de vrouw met de hoogste notering (op plek 37) met een geschat vermogen van 46 miljoen euro. Ze is oprichter van sieradenmerk My Jewellery. Onder de vrouwen zitten verder vooral bekende Nederlanders: modeonderneemster Nikkie Plessen (nummer 45), model Doutzen Kroes (nummer 67) en influencer en onderneemster Negin Mirsalehi, bekend van cosmeticamerk Gisou (nummer 75).

Nieuwkomers op de lijst

Er zijn 31 nieuwkomers en onder hen zijn volgens Quote opvallend veel ondernemers die kunstmatige intelligentie (AI) inzetten. Maarten Alblas, Jonas Ruyter en Kai Bakker richtten in 2017 techbedrijf Datasnipper op, dat AI gebruikt om het werk van accountants te automatiseren. Ze staan alle drie in de top 10 van de lijst met geschatte vermogens van 140 miljoen euro.

De Spaarrekening van Ravi: ‘Ik heb 53.000 euro achter de hand’

#354 ‘Zo ken ik je helemaal niet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties