Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Buitenland 19 nov 2020 / 15:12 uur

Verpleegster: Zelfs op sterfbed zeggen patiënten dat coronavirus niet bestaat

Een Amerikaanse verpleegster heeft op Twitter een hartbrekende tekst geschreven. Ze ziet heel wat patiënten die nog steeds niet geloven in het coronavirus. Zelfs niet op hun sterfbed.

Jodi Doering werkt als verpleegster op de afdeling intensieve zorg in South Dakota. De Amerikaanse heeft al heel wat verschrikkelijke dingen meegemaakt, maar wat ze de laatste tijd meer en meer ziet, maakt haar nóg verdrietiger. Ze meldde deze week op Twitter: „Ik moet de hele tijd denken aan de coronapatiënten van de afgelopen dagen. Vooral dan aan diegenen die nog steeds niet geloven dat het virus echt is. Ze smeken de hele tijd om een magisch medicijn en roepen dat Joe Biden het land kapot gaat maken. En dat terwijl ze naar adem snakken.”

Niet besmet met het coronavirus

„Ze zijn ervan overtuigd dat er een andere reden moet zijn waarom ze ziek zijn”, meldt Jodi. „Ze beledigen je en vragen waarom ze al die ‘dingen’ moeten dragen omdat ze volgens hen niet besmet zijn met het coronavirus en het niet bestaat. Dit gebeurt echt. Ze stoppen met schreeuwen wanneer ze geïntubeerd worden” (een beademingsbuis aangebracht krijgen, red.).

 

Geen afscheid van familie

Haar tweets gingen viraal en daarom mocht ze haar verhaal ook bij CNN doen. Daar vertelde ze dat ze het zo jammer vindt dat die mensen geen afscheid meer nemen van hun geliefden door hun ongeloof. „Ze denken dat het iets anders dan het coronavirus moet zijn, zoals de griep of een longontsteking. En dat terwijl ze hun laatste momenten beter hadden kunnen spenderen door te facetimen met hun geliefden.” De patiënten zijn vervuld van woede en haat en dat maakt Jodi zo verdrietig. „Ik kan gewoon niet geloven dat dat hun laatste gedachten en woorden zullen zijn”, vertelde ze aan de televisiezender.

Lees ook: Coronavaccin fel discussiepunt, veel bijval longarts met #ikvaccineer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verpleegster: Zelfs op sterfbed zeggen patiënten dat coronavirus niet bestaat
Sluiten