Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 1 nov 2020

Trump-aanhangers belagen campagnebus van Joe Biden in Texas

Aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben een campagnebus van de Democratische presidentskandidaat Joe Biden belaagd in Texas. De FBI is een onderzoek gestart naar het incident.

Door het incident in Texas zag de Democratische partij zich gedwongen om een aantal verkiezingsbijeenkomsten in de zuidelijke staat te schrappen. Dat melden Texaanse media enkele dagen voor de verkiezingen van aankomende dinsdag. Biden zelf bevond zich niet in de bus.

‘Ik hou van Texas’

De aanhangers van president Trump omsingelden met hun voertuigen, die voorzien waren van Trump-vlaggen, de campagnebus op een snelweg. Het campagneteam van Joe Biden sprak over een gevaarlijke situatie. Donald Trump zelf reageerde zoals gebruikelijk via een tweet. „Ik hou van Texas”, schreef hij.

Chaotische situatie

De woordvoerder van Biden, Bill Russo, reageerde op de tweet door Trump te wijzen op berichten over bezoekers van een verkiezingsbijeenkomst in Pennsylvania, die niet met de shuttlebus meekonden na afloop van de bijeenkomst. Hierdoor ontstond er een chaotische situatie omdat de Trump-supporters moesten lopen naar hun auto’s op parkeerplaatsen kilometers verderop. „Voor de tweede keer in een week stranden je aanhangers omdat er geen vervoer is. Misschien moet je je meer zorgen maken over die bussen in plaats van over die van ons”, twitterde hij.

Texas is al tientallen jaren een bolwerk van de Republikeinen van president Trump. Hij kreeg er bij de verkiezingen van 2016 ruim 52 procent van de stemmen, tegen 43 procent voor de Democraten. Wel is het verschil, volgens de peiling, deze keer kleiner.

Lees ook: Man die werd opgepakt na beschieten priester in Lyon vrijgelaten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trump-aanhangers belagen campagnebus van Joe Biden in Texas
Sluiten