Metro
Metro Buitenland 1 nov 2020 / 18:03 uur

Man die werd opgepakt na beschieten priester in Lyon vrijgelaten

De man die zaterdag werd opgepakt na het neerschieten van een priester voor zijn kerk in de Zuid-Franse stad Lyon is vrijgelaten. Het parket meldde vandaag dat er geen bewijs is gevonden dat hij betrokken was bij het incident.

Ook liet de gezondheidstoestand van de man niet toe dat hij nog langer werd vastgehouden.

Ruzie

Een Grieks-orthodoxe priester werd zaterdag twee keer beschoten toen hij zijn kerk in Lyon aan het sluiten was. Hij raakte zwaargewond. De dader maakte ziet uit de voeten.

De schutter was volgens de politie een lange man met zwarte kleding, die vuurde met een geweer met afgezaagde loop. Gisteren werd een man die voldeed aan het signalement van de schutter gearresteerd in een kebabzaak.

Over het motief voor de daad is nog niets bekend. Het kan een persoonlijke afrekening zijn geweest. Dat melden Franse media. De priester zou namelijk in het verleden ruzie hebben gehad met een man die hem toen ook aanviel. Het onderzoek loopt nog, maar de aanval op de priester wordt tot nu toe niet als een terreurdaad gezien.

Onrustig

Sinds de onthoofding van de Franse leraar, Samuel Paty, is het onrustig in Frankrijk. De Franse president Macron zorgde voor boosheid onder moslimextremisten. Eerder deze week werden er op meerdere plekken in Frankrijk mannen met messen aangehouden. Eén van hen zou mogelijk een aanslag willen plegen op een plaatselijke kerk in een voorstad van Parijs. Ook werd er een man in Lyon aangehouden die met een mes een tram binnen wilde gaan en werden er in Nice mensen aangevallen door een man met een mes. Zes mensen raakten gewond en er vielen drie doden. De dader werd neergeschoten door de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man die werd opgepakt na beschieten priester in Lyon vrijgelaten
Sluiten