Julia Onclin
Julia Onclin | LinkedIn Buitenland 28 nov 2020 / 12:25 uur

Hond met steen om nek gebonden uit rivier gered door voorbijganger

Een niets vermoedende voorbijganger heeft in het Britse Nottinghamshire een hond uit een rivier gered. Het arme beestje had een grote steen vastgebonden om haar nek. Bella, zoals de hond heet, was vervolgens in het water gegooid door haar eigenaar en achtergelaten om te sterven.

De Belgische herder werd gelukkig gered door Jane Harper, die de hond in het water zag en meteen besloot het beestje te helpen. De vrouw wist de hond uit het water te vissen en zag toen pas dat het beest een zak met daarin een grote steen vastgebonden aan haar halsband had.

Schuld bekend

De politie heeft Bella naar de dierenarts gebracht. De hond was er slecht aan toe, maar inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter. Ze wordt momenteel verzorgd door de The Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals. De RSPCA is een liefdadigheidsinstelling in Engeland die zich inzet voor dierenwelzijn.

Foto van de steen die om Bella's nek zat.
Bella was met een steen om haar nek gebonden in een rivier gegooid. Foto: SWNS:SOUTH WEST NEWS SERVICE

De vermoedelijke eigenaresse van de hond heeft schuld bekend voor het veroorzaken van het onnodige lijden van Bella. Latham zou de zak met de steen aan de halsband van de hond vastgemaakt hebben om haar vervolgens in het water te gooien. In maart zal de zaak tegen de vrouw verder gaan. Dan staat er ook een man terecht voor betrokkenheid bij het incident.

Buitengewoon emotioneel

Hoofdinspecteur bij de politie van Nottinghamshire, Rob Griffin, zei het volgende over het incident: „Het was een buitengewoon emotioneel incident dat begrijpelijkerwijs zeer schokkend was voor iedereen.”

Foto van Bella nadat ze gered was
Bella werd uit gered door een voorbijganger, nadat ze door haar baasje met een steen om haar nek gebonden in een rivier gegooid was. Foto: SWNS:South West News Service

„Gelukkig gaat het op dit moment een stuk beter met Bella, ze is in goede handen. Dierenmishandeling is onaanvaardbaar. We zullen onze collega’s van de RSPCA altijd blijven ondersteunen in hun strijd voor dierenwelzijn.”

Lees ook: Chrissy Teigen wederom open over pijn die ze na miskraam ervaart

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond met steen om nek gebonden uit rivier gered door voorbijganger
Sluiten