Metro
Metro Buitenland 4 nov 2020 / 09:52 uur

Dit is de reden waarom India minder coronasterfte heeft

Met de komst van het coronavirus waren in maart velen bang dat in dichtbevolkte landen als India de situatie ernstig zou worden. Maar wat blijkt: In India overlijden veel minder mensen aan covid-19.

Het aantal besmettingen in India is nog steeds aanzienlijk veel. Het land komt namelijk op de tweede plek als het gaat om de meeste besmettingen in de wereld. Vlak na de Verenigde Staten. Uit een nieuwe studie blijkt nu dat Indiërs beter tegen corona kunnen.

Immuunsysteem

Uit een nieuwe studie blijkt dat de slechte leefomstandigheden in het land zorgen voor een sterker immuunsysteem. Niet altijd schoon drinkwater, onhygiënisch voedsel en vervuilde lucht zorgen indirect ervoor dat het aantal coronadoden lager is dan in andere landen.

Indische wetenschappers vergeleken de openbare data van meer dan honderd landen en concludeerden dat het sterftepercentage hoger is in landen met goede dan in landen met slechtere hygiënische omstandigheden. „In India komen veel infectieziektes voor, dus als je oud wordt als Indiër mag je concluderen dat je een erg goed immuunsysteem hebt”, stellen de onderzoekers.

Ouderen en obesitas

Naast de slechte leefomstandigheden, speelt een andere factor ook een rol bij het sterftecijfer. De samenstelling van de bevolking in India is fundamenteel anders dan bijvoorbeeld Nederland. Zo zijn er in India minder ouder en hebben minder mensen obesitas. Juist deze twee groepen lopen gevaar bij besmetting van het coronavirus.

Lees ook: Donald Trump claimt overwinning ondanks missende stemresultaten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit is de reden waarom India minder coronasterfte heeft
Sluiten