Metro
Metro Buitenland 27 jun 2020 / 07:46 uur

Opnieuw hoogste aantal besmettingen VS, ook recordaantal in India

In de afgelopen 24 uur zijn er in de Verenigde Staten 40.870 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is het hoogste aantal sinds de virusuitbraak begon, blijkt uit een telling van persbureau Reuters.

De Johns Hopkins Universiteit meldde in de nacht van donderdag op vrijdag, een kleine 24 uur geleden, 37.077 nieuwe gevallen binnen een etmaal van het longvirus. Ook dat was een record. Het vorige werd in april vastgesteld en bedroeg toen 36.285.

Meer mensen getest op corona

In staten als Texas, Florida en Californië groeit het aantal besmettingen de afgelopen dagen enorm snel. Bovendien worden nu meer mensen getest op het virus dan in april. Daardoor worden ook meer besmettingen vastgesteld.

De Verenigde Staten zijn het zwaarst getroffen land door het virus. Bijna 2,5 miljoen mensen hebben het virus opgelopen en er zijn circa 125.000 doden geregistreerd. De CDC, de Amerikaanse variant van het RIVM, meldde donderdag dat op basis van het aantal mensen met antistoffen mogelijk al 20 miljoen mensen het virus hebben gehad.

Besmettingen Brazilië

Overigens valt het record in de VS in het niet bij de cijfers die het ministerie van Volksgezondheid in Brazilië vrijdag bekendmaakte. In het Zuid-Amerikaanse land zijn de afgelopen 24 uur 46.860 nieuwe gevallen geregistreerd en 990 doden. Bijna 1,3 miljoen Brazilianen zijn besmet geraakt en zo’n 56.000 overleden.

Ook record in India

In India zijn nu meer dan 500.000 inwoners besmet geraakt met het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de regering van het land naar buiten heeft gebracht. Volgens de autoriteiten zijn het afgelopen etmaal 18.500 nieuwe besmettingen geregistreerd. Nooit eerder waren dat er zoveel binnen 24 uur.

India telt na Rusland, Brazilië en de Verenigde Staten de meeste mensen die besmet raakten met het longvirus. Tot nu toe zijn 15.685 mensen overleden aan de gevolgen van de ziekte.

Naar verwachting bereikt de pandemie pas over een paar weken zijn hoogtepunt in het land. Deskundigen zeggen dat het aantal besmettingsgevallen voor eind juli het miljoen zal overschrijden.

Wereldsterren willen miljarden ophalen

Onder meer Shakira, David Beckham en Charlize Theron zetten zich vandaag in om miljarden op te halen voor de ontwikkeling en wereldwijde verdeling van betaalbare vaccins, tests en behandelingen. Initiatiefnemers van de donorconferentie zijn de Europese Commissie en het burgerplatform Global Citizen. Zij roepen leiders van alle landen op samen te werken. De campagne is een vervolg op een fondsenwerving in mei die inmiddels bijna 10 miljard euro heeft opgeleverd.

De onlineconferentie The Global Goal: Unite For Our Future begint om 15.00 uur. Journalisten gaan in gesprek met onder meer bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Emmanuel Macron en filantroop Melinda Gates. Het concert is bij verschillende tv-stations en op YouTube te zien.

Lees ook: Duizenden kinderen Jemen in gevaar door corona

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Opnieuw hoogste aantal besmettingen VS, ook recordaantal in India
Sluiten