Metro
Metro Buitenland 4 nov 2020 / 11:01 uur

Eerste transgender-senator verkozen in Amerika

Tijdens de Amerikaanse verkiezingen is er een stukje geschiedenis geschreven. De 30-jarige Sarah McBride is als eerste transgender verkozen tot senator van de staat Delaware.

En daarmee bekleedt ze in Amerika de hoogste positie als openlijk transpersoon. Op Twitter schrijft McBride: „Ik hoop dat vanavond een LGBTQ-kind ziet dat onze democratie ook voor hen groot genoeg is.”

Stagiaire bij Obama

Naast de presidentsverkiezingen worden ook andere prominente leiders voor Amerika aangewezen, waaronder de senatoren van de verschillende staten. McBride slaagde erin om genoeg stemmen te bemachtigen dat zij een zetel in de Senaat van Delaware krijgt. McBride liep eerder stage in het Witte Huis toen Barack Obama president was.

Delaware staat bekend om veel democratische stemmers. Tijdens de verkiezingen in 2016 won toenmalig concurrent van Donald Trump, Hillary Clinton overduidelijk met maar liefst zeventig procent van de stemmen.

Aan het werk

McBride nam het op tegen de Republikeinse concurrent Steve Washington. Echter kwam zijn campagne niet van de grond en versloeg McBride hem. „Nu Delaware nog steeds met de Covid-crisis wordt geconfronteerd, is het tijd om aan het werk te gaan en om te investeren in het beleid dat het verschil zal maken voor werkende gezinnen”, twitterde de nieuwe senator.

Lees ook: Donald Trump claimt overwinning ondanks missende stemresultaten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste transgender-senator verkozen in Amerika
Sluiten