Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 28 nov 2020 / 14:43 uur

Begrafenismedewerker biedt excuses aan na selfie met lichaam Maradona

De begrafenismedewerker die ontslagen is na het nemen van een selfie met het lichaam van Diego Maradona heeft zijn excuses aangeboden. BBC meldt dat medewerker om vergiffenis heeft gevraagd.

Claudio, zoals de begrafenismedewerker heet, heeft samen met zijn zoon en een derde persoon foto’s gemaakt met het lichaam van Maradona. Op de foto’s is te zien hoe de zoon van Claudio zijn duim omhoog steekt. Het online verschijnen van deze foto’s heeft tot veel woede geleid. Zo heeft de advocaat van wijlen Maradona gesteld dat hij actie tegen de makers van de foto’s gaat ondernemen.

Beledigd

In een interview met Radio 10 bood Claudio zijn excuses aan voor het incident. De beslissing om foto’s met Maradona te maken was volgens hem „iets wat in het moment gebeurde”.

Een foto van een fan met een shirt van Maradona
Overal op straat betonen Argentijnen hun Maradona de laatste eer. Foto: AFP / Alejandro Pagni

„Mijn zoon stak, net als elk kind, zijn duim op en ze namen de foto”, zei hij. „Ik weet dat veel mensen beledigd zijn, ze hebben het slecht opgevat. Ze zeggen dat ze ons gaan vermoorden…”

Dragen van de kist

Het uitvaartcentrum Sepelios Pinier stelde dat de drie mannen van buitenaf ingehuurd waren en hadden meegeholpen met het dragen van de kist. De manager van het uitvaartcentrum vertelde dat zijn bedrijf al eerder uitvaarten voor andere leden van de Maradona-familie heeft georganiseerd. “De familie (Maradona red.) heeft het volste vertrouwen in ons, dat is tevens ook waarom het incident ons zo raakt.”

Maradona overleed eerder deze week aan een hartfalen. Hij had al langer te kampen met gezondheidsproblemen en werd in november nog geopereerd aan een bloedprop in zijn hersenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Begrafenismedewerker biedt excuses aan na selfie met lichaam Maradona
Sluiten