Metro
Metro Buitenland 31 okt 2020 / 20:08 uur

Grieks-orthodoxe priester neergeschoten in Zuid-Franse Lyon

Een Grieks-orthodoxe priester is vandaag neergeschoten voor zijn kerk in het Zuid-Franse Lyon. Volgens een bron bij de politie vluchtte de dader, maar een verdachte kon later worden aangehouden. Of de verdachte ook echt de dader is, is niet bekend.

Over het motief van de daad was nog niets bekend. Franse media melden dat het een persoonlijke afrekening kan zijn geweest. Er is een onderzoek geopend, maar de zaak wordt tot nu toe niet als een terreurdaad beschouwd.

De geestelijke werd twee keer beschoten toen hij de kerk aan het sluiten was. Hij raakte levensgevaarlijk gewond. De priester zou in het verleden ruzie hebben gehad met een man die hem toen ook aanviel.

Aanslag verijdeld

Volgens de nieuwswebsite Actu17 heeft politie van de Franse hoofdstad Parijs mogelijk een nieuwe aanslag verijdeld. Een man met een groot keukenmes en een koran kon op straat worden gearresteerd.

De moeder van de 20-jarige verdachte had alarm geslagen nadat haar zoon had gezegd dat hij een aanslag wilde plegen en de woning had verlaten. De politie begon meteen een grote zoektocht. Hij kon al vrij snel worden aangehouden. De politie onderzoekt nu wat de verdachte daadwerkelijk van plan was.

Mesaanval

Donderdag nog werd Frankrijk opgeschrikt toen een man mensen bij een kerk aanviel met een mes. Daarbij vielen drie doden en zes gewonden, een vrouw was onthoofd. Toen politieagenten ter plaatste kwamen, schoten ze de dader neer en hielden ze hem aan. Een tijd later werden nog meer arrestaties verricht, omdat de kans bestond dat de moordenaar niet alleen werkte.

Na de aanval ging Frankrijk naar het hoogste bedreigingsniveau. Er werd extra beveiliging ingezet bij kerken door het hele land.

Lees ook: Hoekstra: KLM krijgt geen staatssteun nu pilotenvakbond blijft weigeren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Grieks-orthodoxe priester neergeschoten in Zuid-Franse Lyon
Sluiten