Metro
Metro Buitenland 30 okt 2020 / 10:32 uur

‘Man (47) aangehouden na bloedbad in Nice’

Frankrijk is in de ban van de kerkmoorden gisteren in Nice. Het is mogelijk dat de moordenaar niet alleen werkte.

In Frankrijk is namelijk een 47-jarige man aangehouden vanwege de aanslag gisteren in Nice. Hij zou contact hebben gehad met de man die drie mensen doodde in een kerk, melden Franse media op basis van anonieme bronnen.

De veertiger, net zo oud als Samuel Paty toen hij werd gedood, is aangehouden zodat hij verder verhoord kan worden.

De Paus

Op social media wordt intussen van alle kanten gereageerd.

Ook de Paus spreekt zich uit op Twitter.

 

Dit gebeurde er in Nice

In Nice viel een 21-jarige Tunesiër donderdagochtend met een mes mensen aan bij een kerk. De man had volgens de autoriteiten een koran, twee telefoons en drie messen bij zich en schreeuwde „Allahu Akbar” (God is de grootste). Hij sneed de kelen door van een vrouw (60) en een 55-jarige man die in de kerk werkte. Ook stak hij een 44-jarige vrouw. Zij kon vluchten, maar overleed later alsnog aan haar verwondingen. „Zeg tegen mijn kinderen dat ik van ze hou”, zei dat slachtoffer volgens BFM TV in de momenten voor haar dood.

Terreuraanslag

De politie schoot de aanvaller uiteindelijk neer. Agenten hebben daarmee vermoedelijk voorkomen dat de man nog meer slachtoffers kon maken, zei een aanklager donderdagavond. De extremist zou eerder dit jaar via het Italiaanse eiland Lampedusa naar Europa zijn gekomen. President Emmanuel Macron sprak over een terreuraanslag en houdt vrijdag spoedoverleg met zijn ministers.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei op de radio dat Frankrijk verwikkeld is in een strijd tegen de ideologie van radicale moslims. Er moet volgens de minister rekening worden gehouden met „andere gebeurtenissen zoals deze verschrikkelijke aanval” in Nice.

Mohammed

Frankrijk is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door aanslagen van moslimextremisten. Eerder deze maand zorgde de onthoofding van leraar Samuel Paty al voor geschokte reacties. Hij had spotprenten van de profeet Mohammed getoond in een les. Van tevoren gaf hij leerlingen de gelegenheid de les te verlaten, als ze het te schokkend zouden vinden. Een meisje bleef zitten. Thuis vertelde ze haar verhaal aan haar vader en de rest is geschiedenis. Ook inwoners van Nice waren al eerder het doelwit. Daar vielen vier jaar geleden 86 doden toen een man op de Franse nationale feestdag met een vrachtwagen inreed op voetgangers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Man (47) aangehouden na bloedbad in Nice’
Sluiten