Metro
Metro Buitenland 31 okt 2020 / 20:53 uur

Engeland opnieuw in lockdown, een maand lang

Engeland gaat opnieuw in lockdown. Het land, met ruim 56 miljoen inwoners, gaat vanaf donderdag een maand op slot. Zo proberen ze het coronavirus in te dammen.

Dat heeft premier Boris Johnson vandaag bekendgemaakt. Hij zegt met de maatregel onder meer te willen voorkomen dat artsen en verplegers gedwongen worden te kiezen welke patiënten ze nog kunnen behandelen. Het virus verspreidt zich zelfs sneller dan in de somberste schattingen van wetenschappers. „We moeten nederig zijn tegenover de natuur”, zei Johnson.

Alle niet-noodzakelijke winkels moeten dicht. Toen het land in het voorjaar in lockdown ging, moesten scholen en universiteiten ook dicht. Deze keer is dat niet zo, ze mogen openblijven.

Voor het Verenigd Koninkrijk zijn vandaag bijna 22.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Daardoor is het aantal besmettingen sinds het begin van de pandemie opgelopen tot boven de 1 miljoen.

Lockdown in Nederland

In ons land zal het waarschijnlijk niet komen tot een lockdown. Niet binnenkort, in ieder geval. Dat liet premier Rutte gisteren weten na de ministerraad. Hij zei vooralsnog geen reden voor extra coronamaatregelen te zien. Wel zei hij dat het „dienstig” kan zijn om extra maatregelen te nemen. Daardoor zou een daling van het aantal besmettingen sneller gaan. Wel zegt hij dat dan goed moet worden afgewogen welke economische schade dat met zich meebrengt.

Het kabinet kijkt „stap voor stap” of er meer moet gebeuren tegen corona. Als extra maatregelen toch nodig blijken, sluit het kabinet die niet uit, zei Rutte. Dinsdag is er, zoals het er nu naar uitziet, opnieuw een persconferentie.

Lees ook: Grieks-orthodoxe priester neergeschoten in Zuid-Franse Lyon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Engeland opnieuw in lockdown, een maand lang
Sluiten