Metro
Metro Buitenland 5 okt 2020 / 21:56 uur

Euforische Trump verlaat ziekenhuis: ‘Voel me beter dan 20 jaar geleden!’

Dat president Trump corona heeft, moest de hele wereld weten. Hij twitterde het dan ook en dat bericht werd meteen de meest gelikete tweet ooit – bijna 2 miljoen likes! -. Zijn laatste tweet komt nog niet eens in de richting.

De met corona besmette Amerikaanse president Trump verlaat vanavond laat het ziekenhuis bij Washington waar hij vrijdag was opgenomen. Dat twittert hij zelf. Hij verwacht 0.30 uur Nederlandse tijd weg te kunnen. Hij zegt zich echt goed te voelen.

Trump: ‘Niet bang zijn’

Hij roept zijn volgers op Twitter op niet bang te zijn voor het coronavirus. „Laat het je leven niet beheersen. Onder de Trump-regering hebben we een aantal echt geweldige medicijnen en kennis ontwikkeld. Ik voel me beter dan 20 jaar geleden!”

Door Twitteraars wordt op de meest uiteenlopende manieren gereageerd. De een vindt dat hij een medaille verdient omdat hij van het virus heeft gewonnen, een ander noemt hem een grote bedreiging voor de mensheid en weer een ander post het welbekende nummer van Prince, refererend aan de ’20 jaar geleden’.

Positief

Dat het virus heel besmettelijk is, blijkt wel uit de lijst van mensen uit de nabije omgeving van Trump die positief zijn getest. Zo is bij zijn woordvoerster Kayleigh McEnany vandaag bij een test ook het coronavirus vastgesteld. De 32-jarige perschef gaat naar eigen zeggen onmiddellijk in quarantaine.

Tal van medewerkers en prominente partijgenoten van Trump zijn besmet geraakt. Ze hebben het waarschijnlijk eerder die week opgelopen op een druk bezochte partijbijeenkomst van Republikeinen waar Trump het woord voerde.

Melania

Behalve Trump heeft ook zijn vrouw Melania het virus opgelopen. Het is ook vastgesteld bij onder anderen Trumps adviseur Hope Hicks, campagnechef Bill Stepien, de voorzitter van het nationale partijcomité van de Republikeinen Ronna McDaniel, de Republikeinse senatoren Ron Johnson, Mike Lee en Thom Tillis, Trumps vriend en ex-gouverneur (New Jersey) Chris Christie en en Trumps ex-adviseur Kellyanne Conway. Ook blijken drie verslaggevers in het Witte Huis het virus onder de leden hebben, net zoals een medewerker van de persdienst van het Witte Huis, volgens berichten van ABC.

Negatief

Maar er zijn ook veel mensen die vaak in de directe omgeving van Trump zijn die negatief zijn getest. Onder hen zijn Trumps kinderen en hun partners, zijn vriend en medewerker Rudy Giuliani, stafchef Mark Meadows en diens plaatsvervanger Dan Scavino, de ministers Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken), Mike Esper (Defensie), Steve Mnuchin (Financiën), Betsy Devos (Onderwijs), William Barr (Justitie) en Chad Wolf (Binnenlandse Veiligheid) en de voorzitter van de chefs-van-staven generaal Mark Miley.

Het Witte Huis heeft volgens Amerikaanse media personeel met verdachte gezondheidsklachten oproepen niet naar het werk te komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Euforische Trump verlaat ziekenhuis: ‘Voel me beter dan 20 jaar geleden!’
Sluiten