Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Opvallend 2 okt 2020 / 17:31 uur

Coronatweet Donald Trump is zijn meest gelikete tweet ooit

De tweet waarin president Trump bekendmaakte dat hij en zijn vrouw positief zijn getest op het coronavirus is zijn meest gedeelde en gelikete tweet ooit. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwssite Axios.

De tweet heeft op het moment van schrijven al meer dan 1,4 miljoen likes en is ruim 830.000 keer gedeeld. Ook is er op dit moment 429.000 keer op gereageerd. Wassen beelden-museum Madame Tussauds in Amsterdam op Trumps bericht door zijn beeld een mondkapje te geven (zie de foto).

Voor deze tweet van de president scoorde een van zijn tweets van vorig jaar het hoogst: daarin schreef Trump dat de rapper A$AP Rocky in Zweden uit de gevangenis was gelaten en weer naar huis kwam. Deze tweet scoorde bijna 820.000 likes.

Alweer een record voor Trump

De Amerikaanse president vestigde eerder deze week nog een record. Trump verspreidt de meeste onzin over het coronavirus, zo zagen onderzoekers van de Cornell University (New York). Zij zeggen dat hij verantwoordelijk is voor bijna 38 procent van alle verkeerde informatie over het longvirus en de coronapandemie in de Engelstalige wereld.

Dat is zorgwekkend omdat er wel echte ernstige gevolgen voor de gezondheid zijn, aldus de wetenschappers. Ze analyseerden ongeveer 38 miljoen Engelstalige berichten wereldwijd, gedrukt en online. Volgens de krant The New York Times gaat het om het eerste uitgebreide onderzoek naar desinformatie en samenzweringstheoriëen over corona in de media.

Witte Huis bevestigt milde symptomen bij besmette Trump

De stafchef van het Witte Huis heeft vandaag overigens bevestigd dat Donald Trump milde symptomen heeft van zijn besmetting met het coronavirus. „Hij blijft niet alleen vol goede moed, hij is ook energiek’, zei Mark Meadows.

Artsen houden Trump en zijn echtgenote Melania constant in de gaten. Volgens Meadows is Trump ondanks zijn ziekte „vastbesloten om heel hard te werken voor het Amerikaanse volk.” In een verklaring dankte Melania iedereen voor alle goede wensen die zij heeft gekregen. „Ik heb milde symptomen maar ik voel me over het geheel goed. Ik kijk uit naar een voorspoedig herstel”, aldus de First Lady.

Steun uit de wereld

Eerder vandaag werd door zijn eigen tweet bekend dat de president en zijn echtgenote besmet zijn met het coronavirus. Dat leverde hem steun op van tal van wereldleiders en ook van zijn grote rivaal op weg naar de presidentsverkiezingen, Joe Biden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Coronatweet Donald Trump is zijn meest gelikete tweet ooit
Sluiten