Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 9 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Blankenberge en Knokke-Heist weren dagtoeristen na massale knokpartij

De Belgische kustplaatsen Blankenberge en Knokke-Heist staan tot nader order geen dagjesmensen meer toe op hun grondgebied. Door de enorme toestroom van strandgasten vanwege het mooie weer en diverse incidenten in de afgelopen dagen zeggen de burgemeesters van beide gemeenten hiertoe genoodzaakt te zijn.

Leopold Lippens, burgemeester van Knokke-Heist: „Tientallen incidenten, zowel gedurende de dag als de nacht, zorgen ervoor dat het gemeentebestuur zich genoodzaakt voelt om over te gaan tot drastische maatregelen. Om de publieke veiligheid te garanderen kunnen dagtoeristen voorlopig niet langer Knokke-Heist bezoeken.”

Alle auto’s gecontroleerd

Vanaf vandaag vinden er grootschalige controles plaats die onvermijdelijk zullen resulteren in lange files, waarschuwt de gemeente. „Alle voertuigen zullen worden gecontroleerd. Wie geen geldige reden heeft om in Knokke-Heist te zijn, moet onmiddellijk rechtsomkeert maken. Alle inzittenden moeten dus kunnen bewijzen dat zij in Knokke-Heist wonen, verblijven met overnachting, of werken.”

https://twitter.com/atotsm/status/1292325273510326274

Massale vechtpartij Blankenberge

In de nasleep van een massale vechtpartij op het strand van Blankenberge neemt de badstad strenge maatregelen. Zaterdag aan het einde van de middag gingen tientallen relschoppers de confrontatie aan met de politie. Een stagiair van een betrokken strandtent vertelde zijn verhaal aan de Telegraaf. Burgemeester Daphné Dumery wil vandaag zoveel mogelijk dagjestoeristen weren uit Blankenberge. Bovendien wil Blankenberge dat er tussen 9 en 16 uur geen treinen meer aankomen.

Alleen inwoners, mensen met een vakantiewoning en meerdaagse verblijfstoeristen zijn welkom in Blankenberge. De politie zal controleposten opstellen langs de invalswegen. „Wie dus in Blankenberge toekomt zal dus een geldige reden moeten hebben om toegang tot de stad te krijgen. Met deze maatregel proberen we de rust te laten weerkeren”, aldus de burgemeester.

Dat goedwillende dagtoeristen niet meer naar de kust mogen komen, leidt ook tot onbegrip.

Lees ook: Weer Nederlanders opgepakt bij rellen in Knokke

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.