Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 11 jul 2020 / 15:44 uur

Vakantiegangers zorgen voor urenlange files in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk

Vakantie in het buitenland lonkt blijkbaar toch wel aardig. Nederlandse reizigers onderweg naar de Middellandse Zee en andere bestemmingen in het zuiden, kunnen in Frankrijk behoorlijke vertraging oplopen. Door druk vakantieverkeer bereikten de files in het land zaterdag rond het middaguur een hoogtepunt. Op de Franse wegen stonden files met een totale lengte van 955 kilometer, meldt de ANWB.

Zuiden en westen

Waar het eerder leek alsof het allemaal wel meeviel met het fileprobleem voor vakantiegangers, is het toch aardig druk op de weg. Fransen zijn massaal op weg naar het zuiden en westen van het land. Veel mensen gaan daar op vakantie. Ook zijn sommige reizigers onderweg voor een lang weekend, omdat dinsdag in Frankrijk een feestdag is: Quatorze Juillet.

De drukte begon zaterdagochtend rond 09.00 uur. Door twee ongelukken op de A7 richting de Middellandse Zee liep de vertraging tussen Vienne en Avignon op tot meer dan twee uur. Ook op de route naar het zuidwesten via Tours en Bordeaux (A10) is veel verkeer. Daar is de vertraging ook meer dan twee uur. Na 15.00 uur neemt de drukte af, zo is de verwachting.

Zwitserland

In Zwitserland is de Gotthardtunnel (A2) hét knelpunt met anderhalf uur oponthoud voor het verkeer naar het zuiden. In Oostenrijk loopt de wachttijd op tot anderhalf uur voor de Karawankentunnel op de A11 naar Slovenië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vakantiegangers zorgen voor urenlange files in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk
Sluiten