Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 11 jul 2020 / 16:37 uur

Zeker twaalf mensen verdronken in Egyptische zee bij reddingsactie jongen (14)

In Egypte zijn zeker twaalf mensen verdronken terwijl zij probeerden een 14-jarige jongen uit de Middellandse Zee te redden. Dat melden Egyptische media.

Ook de jongen is een van de slachtoffers. De krant al-Ahram schreef zaterdag dat de autoriteiten het strand bij de stad Alexandrië – waar het drama plaatsvond – hebben afgesloten.

Helpen

Volgens de toeristische dienst van Alexandrië vond het verschrikkelijke incident vrijdag al plaats. Toen een jongen dreigde te verdrinken in de zee, sprongen verschillende mensen in het water om te helpen. Sommige van hen verdronken, aldus een verklaring van de dienst. Er werd geen exact aantal slachtoffers genoemd.

De stranden in Alexandrië zijn momenteel gesloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volgens lokale media is er op dit moment geen toezicht op de stranden. Door de hoge temperaturen in het land, lapten veel mensen de voorschriften aan hun laars en zijn ze toch gaan zwemmen.

Berucht

Het strand al-Nakhil in een wijk van Alexandrië is berucht om zijn sterke stromingen. In de afgelopen jaren sloten de autoriteiten het strand herhaaldelijk voor korte tijd, omdat er mensen waren verdronken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeker twaalf mensen verdronken in Egyptische zee bij reddingsactie jongen (14)
Sluiten