Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 11 jul 2020

Boef verbreekt wederom mega Spotify-record: meest beluisterde album in 24 uur

Rapper Boef bracht vrijdag zijn gloednieuwe album Allemaal een Droom uit. Het album verbrak in 24 uur een record. Zijn zestien tracks werden bijna 5 miljoen keer beluisterd, waarmee Boef voor de tweede keer in zijn carrière het meest beluisterde album in 24 uur had.

,,Alles kapot gemaakt”, schrijft Boef op Instagram. Hij plaatste daarbij een foto waarop te zien is dat alle tracks van Allemaal een Droom bij de 21 best beluisterde singles van de vrijdag hoorden. ,,Shout-out naar de beste fanbase van Nederland”, vervolgt hij. ,,Tering dankbaar. En besef he, Spotify lag er drie uur uit, dit heb ik in 21 uur gedraaid.”

Record terug

Boef heeft dankzij de enorme aantallen streams zijn Spotify-record van meest beluisterde album in 24 uur weer terug. In 2017 behaalde hij dat record ook met het album Slaaptekort. Dat album haalde toen 4,2 miljoen streams. Drie maanden geleden moest hij de troon afstaan aan Lil Kleine, die met zijn album Jongen van de Straat ruim 4,6 miljoen streams behaalde in 24 uur.

Tout Est Bon

Vorige week verbrak Boef ook al het record van meest gestreamde track in Nederland op de dag van de release. Met Tout Est Bon, waarmee de rapper vrijdag op de eerste plek binnenkwam in de Single Top 100, behaalde hij 679.000 streams. Die single is ook nu nog de populairste track van Allemaal een Droom. Daarop volgt het nummer Vergeten: een track die hij maakte met Mocro Maffia-acteur Bilal Wahib. Die track staat ook op nummer 3 in de Trending-categorie van YouTube. Ook daar beheerst Boef de lijst: op de eerste plaats staat zijn videoclip met Numidia van Tout Est Bon, op de tweede plaats zijn kersverse interview met ex-voetballer Andy van der Meijde in de auto. De derde plek is dus voor zijn track met Bilal Wahib, waar overigens nog geen videoclip van uit is.

Duncan Laurence

Het ultieme dagrecord in Nederland staat op naam van Duncan Laurence. Op de dag na zijn songfestivalwinst vorig jaar werd Arcade maar liefst 1,24 miljoen keer beluisterd op Spotify in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Boef verbreekt wederom mega Spotify-record: meest beluisterde album in 24 uur
Sluiten