Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 10 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Lakens van Epstein-vriendin Maxwell verwijderd om zelfmoord te voorkomen

Ghislaine Maxwell, de voormalige vriendin van overleden miljonair Jeffrey Epstein, zit sinds kort vast. Om te voorkomen dat zij zich net als Epstein van het leven berooft, zijn haar lakens in beslag genomen.

De federale politie van New York heeft ook haar kleding in beslag genomen en daar papieren kleding voor teruggegeven. Maxwell slaapt op een matras zonder beddengoed, melden Amerikaanse media. Ook staat ze 24 uur per dag onder cameratoezicht.

Beschermd tegen andere gevangenen

Daarnaast wordt er streng op gelet dat haar niet iets aangedaan kan worden door andere gevangenen. Maxwell wordt ervan verdacht in samenwerking met Epstein minderjarige meisjes gerecruteerd te hebben voor seksuele handelingen.

Ook wordt gedacht dat Maxwell een flink aantal grote namen kan noemen die betrokken waren bij die praktijken. Onder meer de Britse prins Andrew en president Trump zijn genoemd als mogelijke betrokken partijen.

Ze zit momenteel vast in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn in afwachting van haar proces. Dinsdag zal via een videoverbinding de eerste zitting plaatsvinden.

Opgepakt na onderduiking

Vorige week werd de socialite gearresteerd in een villa in New Hampshire, waar ze zich al geruime tijd schuil hield.

Maxwell is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Ze verdween uit beeld nadat Epstein vorig jaar zelfmoord had gepleegd in zijn cel.

Lees ook: ‘Ronseldame’ Epstein nu in dezelfde gevangenis als waar hij overleed

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.