Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 3 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Oud filmpje Meghan duikt op: ‘Hele wereld besmet met racisme’

Nu de hele wereld bezig is met het overlijden van de Amerikaan George Floyd, die door politiegeweld om het leven kwam, is een video van Meghan uit 2012 opgedoken.

De hertogin van Sussex, toen nog gewoon Meghan Markle, spreekt in het filmpje over racisme en hoe zij daarmee te kampen heeft gehad. Dit meldt Page Six.

Meghan is bi-raciaal

Meghan, dochter van een witte vader en zwarte moeder, zegt onder meer dat haar bi-racialiteit haar gemaakt heeft tot de vrouw die ze nu is. „De meeste mensen konden mij nooit echt thuisbrengen, omdat ik er niet per se zwart of wit uitzag. Dus ik heb me heel lang een buitenbeetje gevoeld. Daarbij heb ik ook hele vervelende, kwetsende woorden naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Hoewel me dat ontzettend raakte, heeft het me ook gevormd.”

N-woord

Een paar jaar geleden hoorde ze iemand „het N-woord” zeggen tegen haar moeder. „Dat gaf me te denken. Naast persoonlijk geraakt te worden door racisme, is ons land en eigenlijk de hele wereld ermee besmet. Ik ben ontzettend trots op mijn afkomst, maar ik hoop dat als ik ooit kinderen krijg mensen wat meer openminded zijn en dat het heel normaal is om in een gemixte wereld te leven.”

Meer rust?

De racistische manier waarop Meghan door de Britse pers zou zijn aangevallen, was voor haar en Harry een van de redenen om het Verenigd Koninkrijk als senior royals te verlaten. Het paar, dat nu voor 8000 euro per dag wordt beveiligd, verhuisde samen met hun zoontje Archie naar Canada, om vervolgens neer te strijken in Meghans voormalige hometown Los Angeles.

Hier vinden ze overigens nog niet de rust waarop ze hadden gehoopt. De hertog en hertogin van Sussex hebben namelijk sinds ze in Los Angeles wonen de nodige last van laag overvliegende drones, zo weten Amerikaanse media. Ingewijden melden dat er regelmatig drones over de villa vliegen en dat ze steeds dichterbij komen. Harry en Meghan zouden daarover klachten hebben ingediend bij de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oud filmpje Meghan duikt op: ‘Hele wereld besmet met racisme’
Sluiten