Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 31 mei 2020 / 12:41 uur

‘Spanje verlengt lockdown nog een keer tot 21 juni’

De Spaanse premier zal het parlement vragen in te stemmen met een laatste verlenging van de lockdown van twee weken tot 21 juni. Daarna zal de regering de bewegingen van de burgers niet langer beperken. Dat meldt de Spaanse krant El Pais.

Volgens de krant zei premier Pedro Sanchez in een videoconferentie tegen regionale regeringsleiders dat dit de laatste lockdown zal zijn. De Spaanse besmettingscijfers zijn namelijk aanzienlijk gedaald.

Het dodental van het land steeg zaterdag met 4 tot 27.125, zei het ministerie van Volksgezondheid. De enorme daling van de dagelijkse sterfgevallen laat zien dat Spanje de uitbraak onder controle heeft. Het aantal besmettingen nam toe met 271 tot 239.228 op zaterdag.

Zwaar getroffen

Als een van de zwaarst getroffen landen door Covid-19, heeft Spanje op 14 maart de noodtoestand uitgeroepen, waarbij een strikte lockdown gold. Mensen mochten alleen hun huis verlaten om voedsel te kopen, voor medische zorg of als ze niet thuis konden werken. Kinderen zaten aanvankelijk de hele dag binnen opgesloten. De beperkingen worden nu geleidelijk versoepeld.

Eerder al liet minister van Industrie, Handel en Toerisme, María Reyes Maroto, weten dat tegen 30 juni de quarantaineverplichting hoogstwaarschijnlijk is afgeschaft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘Spanje verlengt lockdown nog een keer tot 21 juni’
Sluiten