Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 25 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Marktplaats staat vol met afgedankte kerstpakketten en dit zit erin

Rondom de feestdagen delen veel werkgevers kerstpakketten uit, maar niet iedereen is daar zo blij mee als de baas had gehoopt. Sterker nog: veel mensen verdienen er liever een zakcentje aan. Uit een rondgang van RTL Nieuws blijkt namelijk dat Marktplaats en Vinted uitpuilen van de afgedankte kerstpakketten.

Vooral cadeaus met het eigen logo erop worden gretig aangeboden.

Afgedankte kerstpakketten op Marktplaats

Medewerkers van McDonalds kregen dit jaar sokken, een fleecedeken, speaker en een rugzak, allemaal met het eigen logo erop. Die rugzak is zo’n honderd keer te vinden op Marktplaats en Vinted – tegen nogal uiteenlopende prijzen. De een wil er drie tientjes voor, een ander het dubbele.

Ook Action gaf spullen met het logo erop voor kerst, zoals een sleutelhanger en speelkaarten. Wie hier interesse in heeft, kan een bezoekje aan Marktplaats brengen.

DPG Media-medewerkers ontvingen onder andere een noise cancelling-koptelefoon van Sony. Niet bepaald een karig cadeau. Toch was niet iedereen er tevreden mee, getuige meerdere advertenties op handelsplatformen.

CoolBlue-medewerkers werden blij gemaakt met een legoversie van een CoolBlue-winkel, maar daar bleken veel mensen maar weinig zin in te hebben. De bouwwinkels staan meermaals te koop.

Items die in meerdere pakketten zaten

Een aantal items kwam dit jaar veelvuldig voorbij in kerstpakketten, zoals een warmtekussen van Stoov, karaokesets en een fietstas van het merk Norländer. De verkoopplatformen staan dan ook vol met deze producten.

Niet iedereen probeert overigens een leuk zakcentje te verdienen aan het cadeau van hun baas. Sommige mensen geven hun kerstpakket gratis weg, aan mensen die deze dagen wat extra’s kunnen gebruiken.

Opmerkelijke kerstpakketten

Uit een eerder onderzoek bleek nog dat de helft van de ondervraagden liever een extra vrije dag of een bescheiden bonus zou krijgen dan een kerstpakket.  Ook bleek dat veel mensen opmerkelijke dingen in hun kerstpakket krijgen, zoals viagrapillen, een zingende koelemmer, een zak strooizout, een vibrator, een boek met afvaltips en een bierpakket voor een 13-jarige.

Heerlijk einde Dertigers als kerstfilm, met herkenbare situaties om jeuk van te krijgen

Tranen vloeien weer rijkelijk bij All You Need is Love-kerstspecial: ‘Al emotioneel gesloopt voor eerste reclameblok’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties