Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 25 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Autoriteiten Gaza: meer dan 20.600 doden

Het Palestijnse gezondheidsministerie in de Gazastrook zegt dat er sinds het uitbreken van de oorlog tussen Israël en Hamas al 20.674 Palestijnen om het leven zijn gekomen door Israëlische aanvallen. In de afgelopen 24 uur alleen al zijn er volgens het ministerie meer dan 250 doden gevallen.

Naast het dodental spreekt het gezondheidsministerie van ruim 54.500 gewonden. Internationale instanties zoals de Verenigde Naties stellen dat de cijfers van het Palestijnse ministerie in de Gazastrook, dat onder controle van Hamas staat, betrouwbaar zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties