Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Binnenland 26 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Caroline van der Plas heeft geen ambitie om premier te worden, ‘maar zeg nooit nooit’

Caroline van der Plas van de BoerBurgerBeweging (BBB) heeft niet de ambitie om premier te worden, maar zegt ‘nooit nooit’. Dat zei ze vandaag bij WNL op Zondag. Van der Plas vindt de rol van fractieleider beter bij haar passen en heeft andere mensen in gedachten die premier zouden kunnen worden.

„Die rol die ik heb als fractieleider en Kamerlid, controleren, dat vind ik gewoon een hele mooie rol die goed bij me past”, zegt Van der Plas. Ze heeft een paar ‘hele goede mensen’ in haar hoofd die ‘dat zouden kunnen’ als de BBB bij de volgende Tweede Kamerverkiezingen de grootste wordt en in het kabinet komt. „Of ze dat willen is een tweede.”

Praten, zwaaien en lachen voor de camera

„Dat klinkt misschien een beetje raar hoor, maar ik heb dus helemaal niks met dit soort dingen”, zegt de leider van de BBB na beelden te hebben gezien van Mark Rutte die de Franse president Emmanuel Macron in januari vriendschappelijk ontvangt in Den Haag. „Als je minister-president bent, dan moet je met al deze mensen gaan praten, zwaaien, lachen voor de camera”, verzucht ze. Eerder zei de voorvrouw van de BBB al dat ze alleen premier zou willen worden als ze geopolitieke zaken over kan laten aan de minister van Buitenlandse Zaken.

https://twitter.com/WNLOpZondag/status/1639922678533332994

Volgens een vandaag naar buiten gebrachte peiling van Maurice de Hond zou de BBB met een ruime voorsprong de grootste partij worden als er vandaag Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden. Naar aanleiding van deze peiling zegt Van der Plas ‘zeker’ klaar te zijn voor verkiezingen bij een eventuele kabinetsval.

Caroline van der Plas heeft lijst met Tweede Kamer-kandidaten

Van der Plas zegt dat ze direct na de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 een ‘groslijst’ is gaan maken van mensen die namens de BBB in de Tweede Kamer zouden kunnen komen. Ze heeft er vertrouwen in dat ze met een goede lijst kan komen, nadat ze ook veel moeite heeft gestoken om dat te doen voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Eerste Kamer.

Verwarring over zomertijd in Libanon: minister wil klok pas in april verzetten

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.