Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 23 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Haal je zonnebril maar weer uit de kast: het wordt volgende week warm

Een weersvoorspelling van Buienrader zorgde deze week voor veel hilariteit en verbazing op Twitter. De weer-website voorspelde dat het vanaf vrijdag tropisch weer wordt, met dagenlange temperaturen tot 35 graden. Dat bleek een foutje te zijn, maar bijzonder warm wordt het volgende week wél.

Dat meldt Weeronline.

Vooral in het zuiden van het land warme temperaturen

Met name mensen die in het zuiden wonen, worden getrakteerd op warm weer. Het kan daar op meerdere dagen warmer dan 20 graden worden. Dankzij een zuidelijke wind wordt er komende week zeer zachte lucht vanuit het zuiden van Europa richting Nederland geblazen. In combinatie met de soms uitbundig schijnende zon kan de temperatuur daardoor behoorlijk oplopen.

Het wordt vooral opvallend warm voor deze tijd van het jaar. Normaal gesproken is het rond deze tijd zo’n 13 tot 14 graden. Dat wordt maandag al ruimschoots overtroffen met temperaturen van 15 tot 18 graden. Het is dan wel – op zijn Hollands – behoorlijk wisselvallig, met flinke buien en een vrij krachtige wind. Een paraplu blijft dus geen overbodige luxe. Zelfs onweer is op deze dag niet uitgesloten.

Dinsdag wordt het zo’n 17 graden en is het op het uiterste westen en noorden na, droog. De rest van de week blijft het in het land nagenoeg droog. Woensdag kan de temperatuur ‘s middags van noord naar zuid uitkomen op temperaturen tussen de 18 en 22 graden. Volgens de huidige verwachtingen kan in de zuidelijke provincies het aantal dagen waarop de maximumtemperatuur boven de 20 graden uitkomt, zelfs oplopen naar drie of vier. Volgens Weeronline kunnen verschillende temperatuurrecords deze week worden gebroken.

Komende week herfstvakantie in regio Midden en Zuid

Geluksvogels in de regio’s Midden en Zuid hebben komende week herfstvakantie en kunnen er in deze aangename temperaturen dus lekker op uitgaan. Voor wie nog inspiratie zoekt, tipte Metro eerder al een aantal uitjes voor in de herfstvakantie.

Roxeanne Hazes imponeert met lied en verhaal: ‘Ik heb veel emotionele manipulatie meegemaakt’

 

.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.