Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Televisie 23 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Roxeanne Hazes imponeert met lied en verhaal: ‘Ik heb veel emotionele manipulatie meegemaakt’

Roxeanne Hazes heeft een nieuwe single: Geen Sorry. Op het podium van Matthijs Gaat Door liet ze het nummer gisteravond horen en vertelde ze over de diepere betekenis achter het lied. Waar om haar broer André Hazes altijd nogal veel te doen is, zeker na de geruchtmakende documentaire die deze week uitkwam, hebben mensen een stuk minder te klagen over Roxeanne. Sterker nog: de kijkers thuis steken de loftrompet uit over de zangeres.

Matthijs Gaat Door is een programma van BNNVARA op de zaterdagavond. Oudgediende Matthijs van Nieuwkerk presenteert het programma, waarin muziek, humor en ontroerende gesprekken centraal staan. Gisteren brachten onder andere BLØF, Geike Arnaert, Roxeanne Hazes, Manon Spierenburg, MY BABY en Ronald Snijders hun muzikale kunsten ten gehore.

Van Nieuwkerk vindt het een schitterende plaat

Dochter Hazes vertelt dat het supergoed met haar gaat. Ze heeft een leuke tijd bij de Beste Zangers achter de rug, is weer in de studio gedoken en gaat op tour. En dan is er ook nog die nieuwe single. „Ik vind het echt een schitterende plaat”, zegt Van Nieuwkerk. Hij onthult altijd een fan van haar muziek te zijn geweest. 

„Misschien verbeeld ik me dit, omdat André je vader was, maar de blues van André zit in jouw nummers”, denkt Van Nieuwkerk. „De pijn, de melancholie.” Hazes: „Het is grappig dat je dat zegt. Ik denk dat als ik dan iets heb geërfd van hem… Ik heb veel dingen van hem geërfd: dingen in mijn gezicht of karaktereigenschappen. Maar de melancholie van zijn leven, dat is denk ik wel een beetje het Hazes-DNA wat in mij zit. Dus ik merk ook dat ik dit heel veel in mijn eigen liederen terugvind.”

Hazes: ‘Liedje gaat over gaslighting’

De zangeres schreef Geen Sorry samen met Kraantje Pappie „Ik wilde een liedje maken over gaslighting. Een thema dat in Nederland nog niet heel veel besproken wordt”, vertelt ze. Van Nieuwkerk vraagt of ze deze term kan uitleggen „Gaslighting betekent eigenlijk emotionele manipulatie. Dat is iets wat ik best veel heb meegemaakt om mij heen, dus ik wilde daar graag een liedje over maken.” Het is volgens de Hazes-telg geen boos liedje. „Het eigenlijk een heel hoopvol liedje, over iemand die daaruit komt en de kracht weet terugvindt.” 

„Ik zal een slachtoffer of een held zijn, maar de dader ben ik niet”, vindt Hazes de mooiste zin uit het liedje. „Hiermee verwoord ik hoe een gaslighter te werk gaat. Als je iemand aanspreekt op zijn doen en laten, van: ‘Je doet me hier pijn mee of ik vind dit niet prettig’, dan zal je vaak merken dat iemand zegt: ‘Ja, maar jij doet dit en hoe kan je dit nou over mij zeggen.’ Dus diegene is altijd het slachtoffer, de held, maar nooit de dader.”

Bløf-voorman Paskal Jakobsen herkent veel in het lied. „Ik werd er hard door gegrepen”, vertelt hij. „Maar dat is misschien ook omdat ik in mijn hele nabije omgeving ook mensen met een theatrale persoonlijkheidsstoornis heb. En daar moet je ook maar mee dealen. Het komt aan.”

Kijkers zijn fan van Roxeanne Hazes

De kijkers thuis hebben veel lovende woorden over voor Hazes. Het nummer valt in de smaak en de zangeres zelf ook. „Wederom enorm onder de indruk van Roxeanne Hazes. Een topzangeres met een geheel eigen geluid die mij telkens weer weet te verbazen”, schrijft een kijker. De vergelijking met andere familieleden is ook nooit ver weg. „Die Roxanne is wel de beste, leukste en slimste in dat Hazes-nest hoor.”

Je kunt Matthijs Gaat Door terugkijken via NPO Start.

Laura heeft droge variant van zwangerschapsbraken: ‘Kreeg twee liter vocht toegediend’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Roxeanne Hazes imponeert met lied en verhaal: ‘Ik heb veel emotionele manipulatie meegemaakt’
Sluiten