Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 28 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sanne, de 26-jarige begeleidster van verongelukte Hebe, is vandaag begraven

In Heeze was vandaag de besloten uitvaart van de 26-jarige Sanne, de begeleidster van het 10-jarige gehandicapte meisje Hebe. Ze kwamen vorige week samen om het leven na wat de politie als een noodlottig ongeval beschouwt. Na dagenlang vermist te zijn geweest, werden ze in het water gevonden bij Den Bosch. Ze waren op weg naar Vught vanuit Raamsdonksveer.

Bij het speciale Hebehuis in Vught, waar het meisje woonde, kunnen nog steeds bloemen neergelegd worden, zei een woordvoerster van de familie eerder. De ouders van Hebe hebben het Hebehuis opgericht vanwege de ingewikkelde zorgvraag van hun gehandicapte dochter. De familie van Sanne staat vandaag geen media te woord na de begrafenis.

Levenloos na dagenlange zoektocht

Hebe en Sanne werden sinds maandag 17 oktober vermist, nadat zij waren vertrokken uit Raamsdonksveer (Noord-Brabant). Dinsdagochtend 18 oktober werd een amber alert uitgegeven voor Hebe. Sanne had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar in een zwarte Kia Picanto naar Vught rijden. Daar kwamen ze echter nooit aan. Na een dagenlange zoektocht werden zij woensdag 19 oktober levenloos gevonden in het water bij knooppunt Empel (A59/A2) bij Den Bosch.

Voor de uitvaart van Hebe, die gistermiddag was, was een inzamelingsactie gehouden door vrienden van de ouders van het meisje. De ouders zijn zzp’ers en voorlopig niet in staat te werken, stond bij een bericht bij de inzamelingspagina. Er werd in totaal binnen een dag 48.917 euro opgehaald. Het streefbedrag was 50.000 euro.

Inzamelingsactie Sanne inmiddels offline gehaald

Ook voor Sanne was een inzamelingsactie gestart, maar met minder succes. Jason Kopmels lichtte voor de inzamelingsactie namelijk niet de ouders van de overleden begeleidster in. De familie meldt aan Metro: „We zijn ontzettend dankbaar voor alle steun die wij hebben ontvangen. Wij zijn niet op de hoogte dat er crowdfundingacties zijn opgezet en het is voor ons ook niet nodig dat mensen dit doen.”

De initiatiefnemer van de actie kreeg doodsbedreigingen binnen, omdat men dacht dat hij het geld zelf zou houden. Volgens een donateur is dat niet zo. Hij zou het oneerlijk hebben gevonden dat er 50.000 euro voor het gehandicapte meisje Hebe is opgehaald en niets voor de 26-jarige Sanne. Zij overleed immers ook bij het ongeluk en verdient net zo’n mooie afscheidsdienst. „Die jongen wilde het echt gewoon voor Sanne doen”, vertelde één van de donateurs van de actie aan Metro. „Als ik dan hoor dat hij wordt bedreigd, snap ik echt niet in wat voor zieke wereld we leven. Ik heb ook gedoneerd, want ik trok het me zo aan dat er wel voor Hebe iets werd opgehaald en niet voor Sanne.”

Spionage op je iPhone: meeluisteren met AirPods was tijdelijk een eitje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sanne, de 26-jarige begeleidster van verongelukte Hebe, is vandaag begraven
Sluiten