Nikki Veerbeek
Nikki Veerbeek Binnenland 23 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

In één dag bijna 50.000 euro ingezameld voor uitvaart Hebe: ‘Hartverwarmend voor de familie’

Vrienden van de familie van Hebe, het 10-jarige meisje dat afgelopen woensdag met haar begeleidster levenloos werd gevonden, begonnen gisteren een inzamelingsactie voor het bekostigen van haar uitvaart. Binnen één dag hebben ze het streefbedrag, 50.000 euro, al bij elkaar weten te verzamelen.

Maandag vertrok de gehandicapte Hebe samen met Sanne, haar begeleidster, in een zwarte Kia Picanto uit Raamsdonksveer. Ze had Hebe opgehaald bij een dagcentrum en zou vanaf daar naar Vught rijden, waar het meisje woont. Daar kwamen zij echter nooit aan. De auto werd uiteindelijk in het water gevonden, vlakbij knooppunt Empel. De politie bevestigde donderdag dat officieel is vastgesteld dat de twee lichamen die werden gevonden van Hebe en Sanne zijn. Er wordt uitgegaan van een noodlottig ongeval.

Initiatiefnemers inzamelingactie Hebe zijn enorm dankbaar

De inzamelingsactie voor de uitvaart van Hebe is na het behalen van het streefbedrag gesloten. Er is in totaal 48.917 euro opgehaald. „Enorm veel dank voor jullie bijdrage, reacties en steunbetuigingen”, schrijven vrienden van de ouders van het meisje, die de actie hadden opgezet „Dit is hartverwarmend voor de familie en gaat ze de ruimte geven die nu zo hard nodig is.”

In het bericht bij de inzamelingsactie schreven de initiatiefnemers over de impact van de dood van Hebe. „Het verdriet en het trauma van eerst de vermissing en daarna het verlies, is niet te beschrijven groot voor haar ouders en zusjes.”

Ze vertellen dat de ouders van Hebe zzp’ers zijn en voorlopig niet in staat zijn om te werken. Daardoor hebben ze op dit moment geen inkomsten. „Wij, als vrienden, gunnen dit gezin dat ze in ieder geval even geen stress om geld hoeven te hebben. Zodat Hebe een waardige begrafenis krijgt, zonder zorgen om kosten, en ze daarna de tijd krijgen om te kunnen rouwen en verwerken en de zusjes goed op te vangen.”

Marc-Marie Huijbregts: ‘Glennis Grace kwam kwaad uit de vagina en gaf de voedvrouw een duw’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In één dag bijna 50.000 euro ingezameld voor uitvaart Hebe: ‘Hartverwarmend voor de familie’
Sluiten