Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 2 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Ook zondag hinder bagagesysteem op Eindhoven Airport, storing inmiddels verholpen

Eindhoven Airport heeft vandaag mogelijk ook nog last van de gevolgen van een storing in het bagage-afhandelsysteemsysteem. Wel is de storing bij het op een na grootste vliegveld van Nederland inmiddels verholpen.

De luchthaven meldde eerder dat het probleem ook gevolgen heeft voor het vluchtschema op zondag. Eindhoven Airport adviseert reizigers die vandaag vliegen de website van de luchthaven in de gaten te houden. Bij vragen moeten zij contact opnemen met hun vliegmaatschappij.

Inmiddels is de storing verholpen, zo laat de luchthaven via Twitter weten. Drie vluchten die gisteren niet konden vertrekken vanwege de storing, zullen vandaag alsnog opstijgen.

Eindhoven Airport verwerkt bagage handmatig

Passagiers van een een aantal inkomende vluchten op Eindhoven Airport moesten zaterdag aanzienlijk langer wachten voordat ze konden uitstappen. Door de storing moet bagage handmatig worden verwerkt. „Een aantal reizigers moest anderhalf uur wachten en dat is niet gebruikelijk”, zegt een woordvoerster van het vliegveld in Zuid-Brabant.

Reizigers laten op sociale media weten dat de situatie aan boord niet bepaald prettig was. „We hebben twee uur in het vliegtuig moeten wachten. Door de hitte vielen bijna mensen flauw.”

Ook reizigers die wilden vertrekken van het vliegveld bij Eindhoven hadden last van de storing. Een enkele vlucht werd naar Schiphol omgeleid.

Baas van Ryanair waarschuwt: ‘Binnenkort vlieg je niet meer voor een tientje’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook zondag hinder bagagesysteem op Eindhoven Airport, storing inmiddels verholpen
Sluiten