Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 11 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Drukte verplaatst zich van Schiphol Airport naar Eindhoven: ‘Schandalig!’

Rijen met reizigers, een groot personeelstekort en veel drukte op Eindhoven Airport. Dat Schiphol niet de enige luchthaven is met problemen, laten beelden op sociale media maar weer zien. Reisbranchevereniging ANVR houdt de komende tijd nadrukkelijk de rijen reizigers in de gaten die regelmatig ontstaan bij Eindhoven Airport.

Volgens een woordvoerder moet het niet gebeuren dat het probleem zich van Schiphol verplaatst naar de regionale luchthavens, die deze zomer juist vluchten hebben overgenomen van het te drukke vliegveld bij Amsterdam.

Eindhoven en Schiphol Airport

De ANVR wijst op beelden op sociale media van rijen reizigers die afgelopen dagen buiten stonden bij de luchthaven van Eindhoven. „De slingers mensen buiten die we inmiddels kennen van Schiphol, zijn nu ook bij Eindhoven. We hopen dat het gaat om een incident.”

En inderdaad: op sociale media delen reizigers foto’s van lange rijen en grote drukte op het vliegveld. Zo zegt een reiziger dat hij 1,5 uur in de rij moest staan voor het inchecken van zijn bagage en daarna 2 uur voor de security. Een andere reiziger heeft het zelfs over een wachttijd van 6 uur. „Schandalig! Transavia is bij Eindhoven Airport met een half leeg vliegtuig vertrokken naar Barcelona.” Toch zijn er ook positieve reacties te bekennen. „De ondergewaardeerde luchthaven van Nederland is Eindhoven Aiport”, schrijft een reiziger.

Maar het vliegveld zelf meldt dat ook vandaag weer reizigers buiten moeten wachten. De grootste wachttijd is er voor de security, al wil een woordvoerder niet zeggen hoe lang de wachttijd kan oplopen. „We zien hetzelfde beeld als de afgelopen weken en dat zal de komende weken ook zo blijven. Het is erg druk op Eindhoven Airport. Mensen moeten zich goed voorbereiden.”

Maximaal drie uur voor vertrek aanwezig

Het advies is om maximaal drie uur voor vertrek aanwezig te zijn. „Kom op tijd, maar niet te vroeg”, klinkt het. Anders zijn bijvoorbeeld incheckbalies nog niet geopend. „We hebben tenten staan en delen water uit. We zijn erop berekend en maken het zo comfortabel mogelijk.”

Verbetering is volgens de woordvoerder nog niet echt op komst. „We hopen erop, maar het is nog niet echt te zeggen wanneer.” Dat is volgens hem afhankelijk van het vinden van nieuw personeel, waar Eindhoven Airport net als onder meer Schiphol een tekort aan heeft.

Een vliegtuig een noodlanding laten maken zonder ervaring: kan dat?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Drukte verplaatst zich van Schiphol Airport naar Eindhoven: ‘Schandalig!’
Sluiten