Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 22 jun 2022

Tbs’ers ontsnappen, politie deelt namen en foto’s

Gisteren ontsnapten twee tbs’ers uit de Pompekliniek in Nijmegen. De politie deelt vandaag hun foto’s, volledige namen en leeftijden, omdat ze hard op zoek is naar het tweetal. Het gaat om de 24-jarige Luciano Dijkman en de 27-jarige Sherwin Benshomin Windster. Zij ontsnapten gisteravond rond 20.30 uur uit de Pompekliniek in Nijmegen.

Om hen te helpen ontsnappen, is er met apparatuur een gat gemaakt in de omheining van de forensisch-psychiatrische kliniek. Onbekend is door wie. Daarna sloegen Dijkman en Windster op de vlucht, in een witte Volkswagen Golf met zonnedak. Meteen werd onder andere de politiehelikopter ingezet om de mannen op te sporen, maar tot nu toe is hun verblijfplaats onbekend. Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is druk bezig met het onderzoek.

Politie deelt namen en foto’s ontsnapte tbs’ers

Luciano Dijkman is in 2021 onherroepelijk veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor een gewapende overval. Sherwin Benshomin Windster is in 2019 veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en tbs voor een dubbele afpersing en een gewapende overval waarbij een van de slachtoffers is overleden.

Ook heeft de politie een signalement vrijgegeven. Beide mannen hebben een normaal postuur. Windster is 1.74 meter, heeft 2 gouden tanden en een tatoeage op zijn borst. Hij droeg tijdens de ontsnapping een bruin trainingspak. Dijkman is 1.83 meter lang en droeg dinsdagavond een donkerblauw trainingspak.

Mocht je ze zien, of weten waar ze verblijven, benader ze dan niet zelf, maar bel direct de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Hieronder de foto’s van de twee mannen:

tbs'ers, ontsnapt, politie

Aardbeving in Afghanistan: enorm aantal doden, vrees voor veel erger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tbs’ers ontsnappen, politie deelt namen en foto’s
Sluiten