Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 3 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

12 jaar cel voor Floris van V. die vriendin doodde en met lichaam rondreed

Een 44-jarige man uit Almelo is vandaag door de rechtbank in zijn woonplaats veroordeeld tot twaalf jaar celstraf wegens doodslag op zijn vriendin en een poging haar lichaam te verbergen. Ook moet Floris van V. zich, zodra hij vrijkomt, psychisch laten behandelen. Het vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Floris van V. en zijn vriendin, de 56-jarige Sandra Rozeman, kregen in de nacht van 14 op 15 september vorig jaar ruzie. Daarna is hij haar naar de keel gevlogen en heeft die dichtgeknepen. Vervolgens heeft hij haar naar het toilet gesleept, plastic zakken om haar hoofd gedaan en met een honkbalknuppel op het hoofd geslagen.

Floris van V. stikte haar in plastic zakken

Volgens de rechters staat vast dat ze door verstikking door de plastic zakken om haar hoofd uiteindelijk om het leven is gekomen. Daarna heeft V. haar lichaam in zeil gewikkeld en er urenlang mee in de kofferbak van zijn auto rondgereden. Hij zou haar lichaam in een water of een bos hebben willen verbergen.

In de vroege ochtend parkeerde de moordverdachte zijn auto bij het ziekenhuis in Almelo. Daar heeft hij met een mes geprobeerd zichzelf van het leven te beroven. Een voorbijganger trof hem hevig bloedend aan en bracht hem naar het ziekenhuis. Een bewaker ontdekte het lichaam van de vrouw in de auto.

Autisme

Volgens de rechters valt het de moordverdachte van het misdrijf niet ten volle toe te rekenen omdat hij kampt met een syndroom uit het autisme-spectrum. Het slachtoffer had hem die avond gezegd dat zij een relatie, die zij was aangegaan met een andere man, wilde voortzetten. Toen waren bij V. de stoppen doorgeslagen. Volgens deskundigen kon hij vanwege dat syndroom heel moeilijk omgaan met veranderingen in zijn leven. Zijn relatie met het slachtoffer stond al lange tijd onder spanning.

‘Woke’ opmerkingen niet gewaardeerd in vermissingszaak Gino: ‘Kan echt niet’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
12 jaar cel voor Floris van V. die vriendin doodde en met lichaam rondreed
Sluiten